Diari Més

Successos

Mor ofegat un nen de 12 anys mentre es banyava al pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès

El menor participava en una activitat de caiac amb un grup escolar i el succés ha tingut lloc després

Els cossos d'emergència i els serveis funeraris al pantà de la Llosa del Cavall.

Mor ofegat un nen de 12 anys mentre es banyava al pantà de la Llosa del Cavall, al SolsonèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de 12 anys ha mort ofegat aquest dijous mentre es banyava al pantà de la Llosa del Cavall, a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès), segons han confirmat els Mossos d'Esquadra. Sembla que el menor participava en una activitat de caiac amb un grup escolar, i que el succés ha tingut lloc després. La víctima es banyava en una platgeta de la vora del pantà i els companys l'han trobat a faltar. Cap a tres quarts de tres de la tarda, 14 dotacions dels Bombers, comptant-hi un helicòpter, la barca i submarinistes del GRAE s'han adreçat a l'indret. Els submarinistes no han actuat, ja que quan han arribat el menor ja havia estat rescatat de l'aigua. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha atès però finalment no se li ha pogut salvar la vida.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir el fet, que en un principi es considera una mort accidental. L'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys ha decretat dos dies de dol oficial per la mort del menor.

Posteriorment els Bombers han explicat que el rescat ha tingut lloc en terme municipal de Sant Llorenç de Morunys, i no de Navès com s'havia indicat en un principi. La recerca s'ha iniciat a partir de l'avís rebut poc abans de tres quarts de tres de la tarda, en què s'alertava de la desaparició del menor.

Segons les primeres informacions, la víctima formava part d'un grup que havia pres part en una activitat de rem en caiac. Després de l'activitat un grup de joves ha optat també per fer un bany al pantà. En algun moment, el menors ha desaparegut dins l'aigua mentre es banyava. Un cop activats, els Bombers de la Generalitat l'han localitzat dins el pantà poc després de les quatre de la tarda, i l'han extret de l'aigua.

El dispositiu coordinat per part de Bombers de la Generalitat ha comptat amb efectius del Grup d'Actuacions Especials del GRAE subaquàtic, una embarcació, 12 dotacions terrestres i, inicialment, també s'hi ha desplaçat l'helicòpter amb efectius del GRAE i metge.

En l'operatiu també hi han treballat 2 unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un equip de suport psicològic. Per part dels Mossos d'Esquadra s'hi han desplaçat membres de la unitat de muntanya, seguretat ciutadana, investigació i un helicòpter.

tracking