Diari Més

Salut Pública aprova que els grups d'edat que queden per vacunar es puguin fer al mateix temps

En tot cas, la comissió recomana que es mantingui l'ordre etari descendent

Una professional sanitària administra una vacuna de Janssen a Catalunya.

Catalunya preveu rebre aquest divendres 258.600 dosis de la vacuna d'AstraZenecaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dimarts que es pugui solapar la vacunació contra la covid-19 dels grups d'edat que queden per vacunar. En concret, a la pròxima actualització del Pla de Vacunació, la vuitena, s'inclouran els grups de 30 a 39 anys, de 20 a 29 i de 12 a 19. La Comissió argumenta que atesa la major disponibilitat de vacunes en les pròximes setmanes, la situació epidemiològica actual i l'entrada al període estival, i per qüestions «organitzatives i de factibilitat», es podrà «anar solapant»la captació de diferents grups, «mantenint l'ordre d'edat descendent». En aquest sentit, la Comissió considera «fonamental»insistir en la captació de les persones de 40 i més anys que encara no s'han vacunat.

D'altra banda, la Comissió de Sanitat Pública també ha analitzat la tasca que s'està fent per actualitzat l'anomenada 'Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de covid-19', un document que es durà a votació en la pròxima reunió.

Finalment, un altre dels temes dels quals s'ha informat a la Comissió de Salut Pública és la necessitat de «prioritzar»la vacunació d'adolescents a partir de 12 anys que pertanyin als grups de grans dependents i condicions de molt alt risc, després de l'aprovació de la vacunació per a aquest grup d'edat el 31 de maig passat.

tracking