Diari Més

La Generalitat emet des d'aquest dimarts el certificat digital de covid per poder viatjar per Europa

Els usuaris han d'accedir a la web oficial de La Meva Salut per aconseguir-lo

El certificat ja es pot aconseguir per web, però encara no està en funcionament l'app pel mòbil.

La Generalitat emet des d'aquest dimarts el certificat digital de covid per poder viatjar per Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha posat a punt tot el sistema tècnic, logístic i operatiu per a emetre des d'aqest dimarts mateix el certificat digital de covid, el passaport necessari per a desplaçar-se a altres països, que serà obligatori a partir de l'1 de juliol.

Aquest passaport sanitari, tant en la seva versió electrònica com en paper, conté un codi QR amb signatura digital que acredita si el seu titular ha rebut alguna de les vacunes autoritzades enfront del coronavirus, s'ha recuperat de la malaltia o s'ha realitzat una prova validada per la UE amb resultat negatiu.

Segons ha informat el Departament de Salut, el desplegament d'aquest certificat serà progressiu i s'aniran afegint funcionalitats tenint en compte el reglament que es publicarà en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE).

Des d'aquesta mateixa tarda, els ciutadans de Catalunya ja poden ja pot accedir a la web de la Meva Salut i descarregar-se el Certificat Covid digital, un document que pretén facilitar els desplaçaments per la Unió Europea i fer-los més segurs.

El certificat covid digital acredita tres possibles situacions individuals: haver estat vacunat contra la covid-19; haver-se fet una prova amb un resultat negatiu; o haver-se recuperat de la malaltia, amb el que hauria creat anticossos.

El Departament de Salut ha precisat que les reunions entre els seus responsables tècnics i els del Ministeri de Sanitat són constants per a conèixer les novetats i les especificitats del projecte i ha admès que el desenvolupament d'aquesta eina es troba en aquests moments en fase de proves de capacitat, concurrència i altres vicissituds.

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s'obtindrà a través de la web de la Meva Salut i pròximament estarà també disponible en les aplicacions mòbil i en altres formats.

Malgrat que el certificat covid digital ja permet usar-lo de manera immediata, cal tenir en compte que està pendent l'aprovació del seu reglament en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres.

tracking