Diari Més

El CSIF denuncia que Catalunya és l'únic territori de l'Estat que no ha vacunat els professionals de Salvament Marítim

El sindicat exigeix a la Generalitat que se subministrin les vacunes «immediatament»

Imatge d'un helicòpter de Salvament Marítim.

Salvament Marítim, helicòpterSalvament Marítim

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CSIF ha denunciat aquest divendres que Catalunya és l'únic territori de l'Estat que no ha vacunat els professionals de Salvament Marítim, tot i que recorda que els seus professionals són «essencials». Per aquest motiu el sindicat «exigeix» a la Generalitat que, «d'acord amb l'ordre establert per l'estratègia de vacunació de la covid-19» es procedeixi a vacunar als membres del cos de Salvament Marítim de Catalunya «immediatament». Destaquen que Salvament Marítim de Catalunya lidera les emergències ateses de l'Estat, però encara no s'ha vacunat el personal «com ja va passar amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de Catalunya».
Argumenten que la tasca que exerceixen els professionals «està sotmesa al risc de contagi»i que durant l'actual situació d'emergència sanitària, aquest servei no s'ha vist interromput. Exposen que entren en contacte directe amb les persones rescatades i no poden garantir les mesures de seguretat establertes.

Per això, expliquen que amb les circumstàncies actuals «una tripulació d'un mitjà o personal d'un centre de coordinació contagiat, o amb sospites, suposa un mitjà o centre inoperatiu, que no podrà atendre les emergències marítimes amb persones en perill».

tracking