Diari Més

Nou govern de la Generalitat

Gemma Geis serà consellera de Recerca i Universitats, Violant Cervera de Drets Socials i Lourdes Ciuró de Justícia

JxCat opta per tres dones de partit per a les conselleries que completen la seva part del Govern

Lourdes Ciuró, reusenca que resideix a Sabadell, ocuparà

Gemma Geis serà consellera de Recerca i Universitats, Violant Cervera de Drets Socials i Lourdes Ciuró de JustíciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat ha completat la seva part del Govern que acompanyarà el president Pere Aragonès. I ho fa amb tres dones fidels al partit, que són o han sigut membres del seu grup parlamentari. Després d'alguns perfils independents, Junts opta això per posar pes polític als tres departaments que tenia encara pendents d'anunciar. Tal i com ha pogut confirmar l'ACN, l'actual portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis, serà qui ocupi la conselleria de Recerca i Universitats; l'exdiputada al Congrés i regidora a Sabadell, Lourdes Ciuró, serà la consellera de Justícia; i el departament de Drets Socials estarà liderat per l'exdiputada al Parlament de Catalunya Violant Cervera.
Geis, que va ser la cap de llista de JxCat per Girona a les passades eleccions i a les del 2017, és, a més de molt propera a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, professora a la Universitat de Girona (UdG), on es va doctorar en Dret. Liderarà una conselleria que no existia des de fa 15 anys i que neix de la remodelació del fins ara Departament d'Empresa i Coneixement, que integrarà Treball.

Ciuró prendrà el relleu d'una altra dona, la republicana Ester Capella, a la Conselleria de Justícia. Llicenciada en Dret i advocada de professió, es farà càrrec del departament just quan el govern espanyol ha de decidir si indulta els líders independentistes condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017. Reusenca de naixement i resident a Sabadell, és des del 2011 diputada al Congrés per Convergència i Unió (CiU), primer, i després per Democràcia i Llibertat i JxCat.

La futura consellera de Drets Socials, Violant Cervera, és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Lleida (UdL) i entre els anys 2012 i 2017 va ser diputada al Parlament –primer amb CiU i després amb JxSí–. A les passades eleccions va ocupar el 14è lloc de la llista de JxCat per Lleida, però no va ser escollida. La cartera que ocuparà sorgeix de la reformulació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

tracking