Diari Més

Política

La conselleria de Feminismes i Igualtat la dirigirà una reusenca

Tània Verge, catedràtica de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra ocuparà el càrrec a proposta d'ERC

Imatge d'arxiu de Tània Verge, la futura consellera de Feminismes i Igualtat

La conselleria de Feminismes i Igualtat la dirigirà una reusencaUPF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reusenca Tània Verge, catedràtica de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i exmembre de la sindicatura electoral del 1-O, serà la consellera de Feminismes i Igualtat en el Govern de Pere Aragonès, a proposta d'ERC, segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts republicanes.

Verge es farà càrrec així d'un dels departaments de nova creació en l'estructura de Govern pactada entre ERC i JxCat, que es repartiran al 50 per cent les àrees de responsabilitat.

El 7 de setembre de 2017, en vespres del referèndum unilateral del 1-O, Verge va ser una de les persones nomenades pel Parlament com a membre de la sindicatura electoral encarregada d'exercir unes funcions anàlogues a les d'una Junta Electoral, encara que van cessar dels seus càrrecs als 19 dies, després que el Tribunal Constitucional els imposés una multa coercitiva de 12.000 euros diaris a cadascun.

L'abril passat, el jutjat penal número 11 de Barcelona va absoldre finalment als cinc membres de la sindicatura electoral del 1-O, en entendre que no està provat que continuessin exercint després que el Constitucional els advertís del seu deure d'impedir el referèndum.

A la Universitat Pompeu Fabra, Tània Verge ha dirigit la 'Unitat d'Igualtat' entre 2014 i 2021 i ha coordinat també un mòdul d'estudis de gènere.

La seva àrea de recerca principal és precisament la relació entre el gènere i la política, amb especial atenció a les dificultats amb les quals topen les polítiques d'igualtat.

Buidada la incògnita de la cartera de Feminismes i Igualtat, per part d'ERC només queda per concretar qui ocuparà la conselleria de Cultura, ja que els altres sis consellers republicans ja es coneixen.

Laurà Vilagrà (Presidència), Joan Ignasi Elena (Interior), Roger Torrent (Empresa i Treball) i Teresa Jordà (Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació) estan ja confirmats, i fonts republicanes també donen per fet el nom de Josep González-Cambray per a Educació.

Per part de JxCat, estan ja perfilats els nomenaments de Jaume Giró (Economia i Hisenda), Josep Maria Argimon (Salut) i Victòria Alsina (Acció Exterior i Transparència), mentre que Jordi Puigneró, home de confiança de Carles Puigdemont, serà el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana.

tracking