Diari Més

Vergés anuncia que les persones d'entre 60 i 69 anys amb primera dosi d'AstraZeneca rebran la segona en el temps indicat

La consellera de Salut deixa clar que el problema amb la vacuna és amb els menors de 60

Un vial de la vacuna d'AstraZeneca.

AstraZeneca rebaixa al 76% l'efectivitat de la seva vacuna en un estudi als Estats UnitsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquelles persones que tinguin una edat entre 60 i 69 anys i que hagin estat vacunades a Catalunya en primera dosi amb AstraZeneca rebran la segona en el temps indicat i recomanat.

Aquest, és «entre dotze i setze setmanes», que és el «termini raonable». Aquest termini, tal com ha assegurat Alba Vergés, mai s'allargará més enllà d'aquests quatre mesos.

Per tant, aquelles persones majors de 60 anys i menors de 70 que hagin rebut el primer vaccí, segons el que ha dit la consellera, poden estar tranquil·les perquè en les pròximes setmanes tindran la segona punxada.

Ara bé, Vergés va recordar que els majors de 60 anys no van ser els primers a vacunar-se amb AstraZeneca, ja que abans va ser el torn de treballadors essencials i sanitaris, els quals seran els primers a rebre aquesta segona punxada.

Altres col·lectius

El problema amb AstraZeneca rau en els menors de 60 anys. Hi ha gent que va rebre la primera vacuna d'AstraZeneca que està pendent de conèixer si la seva segona vacuna serà aquesta o una altra, com és el cas de Pfizer. Ara mateix, Vergés parla d'«incertesa» i atribueix aquesta problemàtica al Ministerio de Sanidad i també a les autoritats europees, que tenen aturada la vacuna pels seus possibles efectes adversos.

«Això s'hauria d'aclarir per poder començar la vacunació amb la segona dosis», ha dit Vergés, tot lamentant que «és una situació absurda, demanaria a les autoritats europees i espanyoles que actuïn en conseqüència». «Això ens obliga a alentir el ritme de vacunació en Pfizer», com a efecte col·lateral.

La consellera espera aclarir en els pròxims dies quines són les pautes de vacunació per als menors de 60 anys.

tracking