Diari Més

CSIF insta la Generalitat a vacunar el cos de Salvament Marítim i recorda que els seus professionals són «essencials»

El sindicat lamenta que Catalunya sigui una de les comunitats autònomes on no s'està fent

Imatge d'un helicòpter de Salvament Marítim.

Salvament Marítim, helicòpterSalvament Marítim

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), ha demanat aquest dimarts a la Generalitat que vacuni als membres del cos de Salvament Marítim, ja que els seus professionals són «essencials». De fet, ha recordat que en altres punts de l'estat espanyol ja s'està fent, a excepció de Catalunya, Cantàbria i Canàries. En aquest sentit, el sindicat subratlla que l'activitat laboral d'aquest cos consisteix en la coordinació de les emergències marítimes de tot el litoral català «durant les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any», un fet que pot comportar un important «risc de contagi». A més, assenyala que en el marc de l'actual situació d'emergència sanitària, el servei no s'ha interromput «en cap moment».
«En l'acompliment de les seves funcions, com a coordinadors d'emergències marítimes, entren en contacte directe amb les persones rescatades, sense que es puguin garantir les mesures de seguretat establertes per l'autoritat competent per a la prevenció del contagi de la covid-19», ha indicat el CSIF a través d'un comunicat. Així, si es detecta un positiu en un centre de coordinació determinat, aquest haurà d'estar inoperatiu i no podrà atendre «les emergències marítimes»amb persones en perill.

Per això, el sindicat ha remès un escrit al Departament de Salut, on sol·licita que es «corregeixi» immediatament aquesta «irregularitat» i que, d'acord amb l'ordre establert per l'estratègia de vacunació de la covid-19, es procedeixi a vacunar, «com més aviat millor», als membres del cos de Salvament Marítim de Catalunya.

tracking