Diari Més

Oci

Cs demana obrir l'oci nocturn per evitar 'botellons'

«L'oci nocturn, si es fa de forma ordenada i bé, és una bona alternativa», diu Nacho Martín Blanco

Nacho Martín Blanco.

Cs demana obrir l'oci nocturn per evitar 'botellons'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de Ciutadans en el Parlament, Nacho Martín Blanco, ha demanat aquest diumenge al Govern que valori la possibilitat de reobrir l'oci nocturn amb totes les mesures necessàries per a evitar les aglomeracions i botellons que s'han vist en els últims dies a Barcelona i altres ciutats.

En una visita a Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), el diputat ha explicat que el seu partit s'ha reunit recentment amb els empresaris de l'oci nocturn, que continua tancat per la pandèmia, malgrat que altres sectors han pogut reobrir les seves portes amb la millora de la situació epidemiològica.

Martín Blanco ha mostrat la seva preocupació per aquesta situació i ha considerat que aquesta millora general de la pandèmia «ha de veure's reflectida en una major protecció dels sectors més afectats», entre ells les discoteques i bars musicals.

«Creiem que el normal seria que els governs autonòmics tinguessin present la importància d'aquests locals per a evitar aglomeracions i situacions d'irresponsabilitat per part d'una part de la ciutadania que en acabar el toc queda s'ha llançat al carrer», ha dit el portaveu de Ciutadans.

S'ha referit així a les més de 15.000 persones que han hagut de ser desallotjades aquest cap de setmana per Mossos i Guàrdia Urbana per formar aglomeracions i fer botellons a les platges i alguns punts cèntrics de Barcelona, en molts casos sense mascaretes ni distàncies de seguretat.

«L'oci nocturn, si es fa de forma ordenada i bé, és una bona alternativa per a aquesta mena de situacions», ha indicat.

Des de Ciutadans demanen «una major consideració» cap a l'oci nocturn i recorden que és «una activitat econòmica com qualsevol altra, de la qual viuen moltes famílies al país». «Crec que mereixen tot el respecte de les administracions públiques», que encara no han concretat una data per a la reobertura, ha afegit.

Nacho Martín Blanco també ha demanat al Govern d'Espanya que «tingui una actitud de més lideratge i més proactiva» amb les comunitats autònomes, ja que «no poden aixecar el toc de queda» i deixar en mans de les autonomies tot el que té a veure amb les mesures sanitàries i de recuperació econòmica.

«Sembla que el Govern d'Espanya només apareix per a penjar-se medalles i no afronta ni s'arromanga quan es tracta prendre decisions delicades o difícils», ha conclòs.

tracking