Diari Més

Turisme

Els ajuntaments del litoral demanen autorització per 5.771 activitats i serveis de temporada en 467 trams de platges

Territori i Sostenibilitat ja ha donat el vistiplau a un 84% de les sol·licituds

Dia de la mona a la platja Llevant de Salou

Dia de la mona a la platja Llevant de SalouOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

67 municipis del litoral han demanat a Territori i Sostenibilitat l'autorització de 5.771 activitats i instal·lacions en 467 trams de platges durant aquesta temporada de bany. Segons un comunicat del departament, aquestes són dades molt similars a les del 2020 i 2.113 de les sol·licituds rebudes són per activitats comercials com guinguetes, gandules, escoles nàutiques, lloguers d'embarcacions o camps de boies. La Secretaria de l'Agenda Urbana i Territori ja ha autoritzat el 84% d'aquestes peticions i la resta s'aniran analitzant durant les pròximes setmanes, abans que comenci la temporada de bany a principis de juny.
De les 5.771 activitats sol·licitades, el 42,92% es duran a terme en platges que rebran el distintiu Bandera Blava. Aquest any són un 97 (26 a Girona, 31 a Barcelona, 29 a Tarragona i 11 a les Terres de l'Ebre), cosa que certifica la bona qualitat de les platges i zones de bany catalanes. A més,22 ports esportius també rebran aquest distintiu aquest estiu.

La ciutadania pot consultar la meteorologia i l'estat de les platges i zones de bany en el visor platges.cat de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que s'activarà a principis de juny. Pel que fa als serveis de temporada, es podran consultar al visor del servei de costes del DTES a partir de Sant Joan.

tracking