Diari Més

Els comerços catalans amplien el seu aforament al 50% i la cultura al 70% a partir del 24 de maig

La restauració podrà obrir a partir de les sis del matí

Vianants passejant per la Rambla Nova de Tarragona durant la tarda d'ahir.

Un primer dissabte d'obertura prou positiu per als comerços de la ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut aquest divendres per anunciar diverses mesures que permeten seguir amb la desescalada a Catalunya. Entre elles hi ha que els comerços podran ampliar el seu aforament al 50%, quan fins ara era del 30% sense límit de superfície, i els bars i restaurants podran obrir a partir de les sis del matí.Les mesures entraran en vigor a partir del 24 de maig.

Pel que fa al sector cultural, es permetrà un aforament del 70% enlloc del 50%.El nombre màxim de persones, en actes culturals el topall passa de 500 a 1.000 en interiors i de 1.000 a 3.000 en exteriors o en recintes amb ventilació forçada. Passa el mateix en actes religiosos i en el sector de l'esport, que tot i que mantindran el 50% de l'aforament, incrementaran el límit màxim de persones en la mateixa línia que la cultura.

A les universitats també s'amplia l'aforament al 50% is'ampliaran de 6 a 10 els assistents a activitats d'educació no reglada.

Les bones xifres de la pandèmia han permès que es facin aquest tious de concessions. A més a més, es permetrà la celebració de congressos i convencions sense haver de demanar autoritzacions ex professo.Segons Vergés, l'epidèmia va a la baixa i la situació a Catalunya es troba sota control.

tracking