Diari Més

Empresa

Inditex tancarà vuit botigues i reubicarà 44 treballadors a Catalunya durant el segon trimestre

Al conjunt de l'Estat, la companyia tancarà 56 establiments i haurà de trobar sortides per 475 empleats

Una compradora davant d'una botiga Zara tancada al Portal de l'Àngel de Barcelona.

Inditex tancarà vuit botigues i reubicarà 44 treballadors a Catalunya durant el segon trimestreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inditex tancarà vuit botigues a Catalunya durant el segon trimestre per seguir amb el seu pla de reestructuració, que té com a objectiu tancar més de mil establiments a tot el món. Segons ha informat Comissions Obreres (CCOO) en un comunicat, això suposarà la reubicació de 44 empleats amb contracte indefinit al país. Catalunya, juntament amb Madrid, és la segona comunitat més afectada pel pla entre els mesos de juny i agost. Al conjunt de l'Estat, la companyia té previst abaixar la persiana de 56 locals, sent Andalusia el territori més perjudicat (19 tancaments). Pel que fa al nombre de treballadors, la plantilla afectada per aquests tancaments creix fins als 475 empleats.

Si bé Inditex va garantir la reubicació dels treballadors afectats en botigues properes i sense pèrdua d'hores de contracte, CCOO exigeix el compliment d'aquestes condicions per evitar episodis de conflictivitat laboral. Des del sindicat recorden que, en els processos anteriors, tan sols el 60% de les reubicacions s'han ofert a la mateixa província. Per altra banda, asseguren que només el 44% de les noves ofertes sumen entre 30 i 40 hores de treball setmanal.

Per Comissions Obreres, la qualitat de les vacants ofertes és «insuficient», tot recordant que el 25% de les persones afectades pels tancaments anteriors han optat per l'extinció del seu contracte. És per això que el sindicat exigeix un compliment «estricte» dels acords i que aposti per la creació de nous llocs de treball en àrees com la transformació digital.

tracking