Diari Més

El TC rebutja el recurs d'empara de Rull contra la sentència de l'1-O amb dos vots particulars

És el segon pres que té ja l'opció de recórrer a la justícia europea

L'exconseller Josep Rull s'adreça a un seguit de persones que li han donat suport a l'entrada a la presó de Lledoners.

El TC rebutja el recurs d'empara de Rull contra la sentència de l'1-O amb dos vots particularsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d'empara presentat per Josep Rull contra la sentència del Suprem que el condemna per l'1-O. Com ja va passar amb la de Jordi Turull, hi ha dos vots particulars dels magistrats Juan Antonio Xiol i María Luis Balaguer. La sentència, que té com a ponent Ricardo Enríquez, considera que no s'ha lesionat el dret de Rull a la tutela judicial efectiva perquè la decisió del Suprem està «suficientment motivada». És ja el segon pres que té l'opció de recórrer a la justícia europea.

Els magistrats remarquen que la condemna està justificada perquè Rull «va participar activament posant les bases que van propiciar les condicions de mobilització ciutadana encaminada a la celebració d'un referèndum judicialment prohibit».

A més, afegeix que va «impedir el normal funcionament de l'Estat, que actua en defensa de la legalitat, i també va participar en la convocatòria del referèndum i en la seva realització». «Tot plegat després d'haver estat prèviament advertit de la il·legitimitat constitucional de tals iniciatives», conclou.

tracking