Diari Més

Una epidemiòloga del Vall d'Hebron diu que preferiria allargar l'estat d'alarma

Campins també ha destacat que si a l'estiu s'arriba al 60% de població vacunada, es podran treure les mascaretes a l'aire lliure

La Dra. Magda Campins, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

Campins: «No podem salvar la Setmana Santa com vam salvar el Nadal»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'epidemiòloga de l'Hospital Vall d'Hebron Magda Campins hauria preferit que l'estat d'alarma s'hagués allargat «una mica més», i assegura que «el nivell de vacunació de covid-19 encara no és suficient perquè no hi hagi rebrots».

Així s'ha explicat Campins en una entrevista a l'emissoraRAC1, segons especifica una nota enviada per la cadena, i ha afegit que «fa falta donar un missatge de prudència a tota la població, perquè el virus continua circulant».

Campins també ha destacat que si a l'estiu s'arriba al 60% de població vacunada, es podran treure les mascaretes a l'aire lliure.

Sobre les segones vacunes de les dosis d'AstraZeneca, l'epidemiòloga s'ha posicionat a favor de disposar-les, encara que ha afegit que les segones dosis també es pot substituir per una injecció d'una vacuna dePfizer.

En una altra entrevista en RAC1, el professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Álvarez, ha dit que actualment «la preocupació no és augmentar la socialització en entorns petits, sinó que hi hagi moltes trobades privades sense mascaretes».

Álvarez, que treballa per al Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos del Departament de Física (BIOCOMSC), ha alertat que si hi ha molta interacció en entorns de risc, podrien virar les tendències epidèmiques positives actuals.

El professor de la UPC, amb tot, ha destacat les bones dades de la covid-19 dels últims dies: «Les dades d'aquesta setmana i les previsions a curt termini indiquen baixades fins i tot millors que les actuals».

«No hi ha cap comarca a Catalunya en el que pugin els contagis, van a la baixa o estan estancats», ha detallat Álvarez.

Ha remarcat el cas de Lleida: «Hi havia una tendència alcista molt petita a Lleida, amb 42 llits ocupats de 50, però des de fa una setmana s'han alliberat moltes».

tracking