Diari Més

Restriccions

Què es pot fer a partir del diumenge 9 de maig a Catalunya?

S'aixeca el tancament perimetral i s'elimina el toc de queda

La plaça de la Font de Tarragona, buida poc després de les deu de la nit, moment en que ha entrat en vigor el toc de queda.

plaça de la Font, Tarragona, toc de queda, restriccions, pandèmia, covid-19, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

1.Mobilitat

S'aixeca el tancament perimetral de Catalunya i es podrà circular fora de la comunitat autònoma. A més s'elimina el toc de queda nocturn.

Es poden fer viatges per tot l'Estat espanyol, exceptesi una comunitat autònoma decreta un tancament perimetral propi amb l'aval de la justícia. També es pot viatjara l'estranger, com fins ara, però només als països que tinguin les fronteres obertes amb Espanya.

2. Restauració

Els bars i restaurants podran obrir en horari ininterromput de les 7.30 hores fins les 23 hores, per la qual cosa ja podran oferir sopars. L'interior dels locals tindrà un 30% de l'aforament i un 100% a les terrasses. La distància de seguretat serà de mínim de dos metres entre les taules. Les taules només permeten un màxim de quatre persones i de sis si són de la mateixa bombolla de convivència. Encara no es pot servir a la barra.

La restauració dels centres comercials es mantindrà oberta.

3.Comerç

L'horari d'obertura dels comerços s'amplia fins les 22 hores. Poden obrir amb el 100% de la seva superfície accessible al públic i amb un 30% d'aforament.

4. Ensenyament

La presencialitat serà del 100% en tots els ensenyaments reglats fins a final de curs, també els ensenyaments de règim especial (com la música o la dansa, per exemple).

Es mantindran els grups bombolla a les escoles i en les activitats extraescolars.

6.Trobades socials

Les trobades socials es mantenen en un màxim de sis persones, sense limitació de bombolles. La mesura que afecta als drets fonamentals ha estat avalada pel TSJC. S'han de mantenirles mesures de protecció bàsiques a l'espai públic, com l'ús obligatori de lamascaretai ladistànciade seguretat d'1,5 metres.

7.Esports

Des del passat 15 de març està autoritzat l'esport federat i es va retornar a les competicions per a les categories de menys de setze anys. Està permesa la presència de públic. Des del 8 de març ja estaven autoritzades les competicions a partir de setze anys. Es manté la reobertura de les instal·lacions esportives a l'aire lliure amb un 50% de l'aforament i també a les piscines, encara que estiguin en recintes tancats. Les competicions en l'àmbit estatal estan permeses des del 8 de febrer.

L'horari d'obertura de les activitats esportives,com elsgimnasosi entrenaments enclubsesportius, serà fins les 23 hores.

8. Espais lúdics infantils

Els espais lúdics infantils podran reobrir després d'estar tancats des d'octubre, però amb un aforament màxim del 30% i mantenint tancats els bars o restaurants associats.

9. Actes religiosos

Els actes religiososmantenenl'aforamentdel 50%, amb 500 persones com a molt en espais tancats i 1.000 si estan ben ventilats o a l'exterior.

10. Parcs temàtics i fires d'atraccions

Els parcs temàtics i fires podran obrir amb un 30% d'aforament complint amb un estricte pla sectorial aprovat pel Procicat.

11. Actes culturals

L'aforament es manté en el 50% en les activitats culturals i podran obrir fins les 23 hores. L'aforament serà el mateix enbiblioteques, museus i galeries d'art.

12. Oci nocturn

L'oci nocturn continuarà tancat l'oci nocturn. Això vol dir que, encara que dissabte a les dotze de la nit s'aixequi el toc de queda i es pugui sortir al carrer, nohi haurà locals oberts.

13. Equipaments cívics

Elsequipaments cívicsque fan activitats presencials per a gent granpoden augmentar l'aforamentde les sis persones actuals fins al 50% de la capacitat sala si compleixen unes condicions de ventilació òptimes.

14. Teletreball

El govern manté larecomanació de fer teletreball, sempre que sigui possible.

tracking