Diari Més

Restriccions

El TSJC avala la limitació de les reunions a sis persones a Catalunya

A partir del 9 de maig, la restauració tancarà a les 23 hores i els comerços a les 22 hores

Diverses taules a la terrassa d'un bar

Entra en vigor la prohibició de reunions de grups de més de deu personesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la limitació de les reunions a sis persones i al 50% d'aforament en els actes religiosos i cerimònies civils que planteja elGovernper controlar el coronavirus una vegada decaigui l'estat d'alarma el 9 de maig.

La sala contenciós-administrativa del TSJC, d'acord amb el criteri de la Fiscalia, ha donat llum verda aquest divendres a les restriccions de la Generalitat que necessiten aval judicial perquè afecten drets fonamentals.

A més, el tribunal també ratifica la prohibició de consumir en grup aliments o begudes al carrer fora de bars o restaurants. Pel que fa als actes i cerimònies civils, es fixa un màxim de 500 persones, o bé un miler si hi ha bona ventilació o l'esdeveniment es produeix a l'aire lliure.

Mesures del 9 al 23 de maig

D'altra banda, el Procicat ha anunciat una sèrie de mesures que s'aplicaran a partir del 9 de maig i fins al 23 de maig de cara a una desescalada progressiva. Entre les mesures hi ha que la restauració i les activitats esportives i culturals podran estar oberts fins les 23 hores. Pel que fa als comerços, aquests podran tenir la persiana pujada fins les 22 hores.

A més a més, els parcs d'atraccions i fires podran obrir amb un 30% d'aforament complint amb un estricte pla sectorial aprovat pel Procicat.

Pel que fa a l'educació, s'equipararà la presencialitat en tots els ensenyaments reglats fins a finals de curs. I els equipaments cívics augmentaran el seu aforament fins al 50% de la capacitat de la sala i complint certs requisits de ventilació.

Cal recordar que a partir de les 00 hores d'aquest diumenge, 9 de maig, s'eliminaran dues de les principals mesures a Catalunya: s'aixecarà el toc de queda i el tancament perimetral de Catalunya.

Aquesta resolució tindrà una durada de 15 dies, fins al 23 de maig inclòs, a partir d'aquí es revisarà si es pot seguir amb la desescalada o cal afegir alguna restricció.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha recordat que encara ens trobem en pandèmia i ha fet una crida a no relaxar-nos ja que la resolució d'avui és possible gràcies a l'esforç que s'ha fet fins ara. També ha afegit que si les previsions de la Unió Europea es compleixen, pel que fa a l'enviament de vacunes, a finals de juliol ja hi haurà un 70% de població vacunada.

tracking