Diari Més

Política

El Síndic de Greuges demana per carta al Parlament ser rellevat del seu càrrec

La presidència del Parlament ha de declarar obert el procediment d'elecció deu dies després que hagi quedat vacant el càrrec  

Pla mitjà del Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ensenyant un document des de la tribuna de l'hemicicle del Parlament

El Síndic de Greuges demana per carta al Parlament ser rellevat del seu càrrecACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElSíndicdeGreuges, Rafael Ribó, ha demanat per carta a la presidenta delParlament, Laura Borràs, que plantegi als grups la «necessitat de renovar al titular» del càrrec de defensor del poble català i iniciï els tràmits per a ser rellevat d'aquest.

La carta, rebuda per la Mesa delParlamenten la seva reunió d'aquest dimarts, és la tercera que envia Ribó a la presidència de la cambra catalana per a la seva renovació, després de les dues remeses a l'anterior president, Roger Torrent.

Segons la llei delSíndic, la presidència delParlamentha de declarar obert el procediment d'elecció deu dies després que hagi quedat vacant el càrrec, la qual cosa dóna inici a un termini d'un mes per a presentar candidatures per part dels grups parlamentaris.

Ribó va accedir al càrrec deSíndicl'1 de juliol de 2004 i té el mandat caducat des de l'1 de març de 2019 i, per triar a un substitut, és necessària una majoria de tres cinquenes parts del ple delParlament(81 diputats).

D'altra banda, en la reunió de la Mesa també s'han tramitat dues lleis: la presentada pel PPC per rebaixar el tram autonòmic de l'IRPF i la de la CUP per a l'estabilització del nombre de treballadors públics, han explicat fonts parlamentàries.

També s'han tramitat 19 propostes de resolució, entre elles la presentada conjuntament per ERC,JxCat, la CUP i els comuns perquè la legislatura de la II República sigui considerada com la primera delParlamenti es canviï la numeració de l'actual, de la XIII a la XIV.

tracking