Diari Més

El 9 de maig desapareix el confinament perimetral de Catalunya i el toc de queda

La restauració podrà obrir, de moment, fins les 23 hores i es mantindrà la limitació de les reunions socials de sis persones

Control de mobilitat que han fet els Mossos a l'àrea de servei del Baix Ebre, a l'AP-7.

control mobilitat, Mossos d'Esquadra, Setmana Santa, confinament comarcalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president en funcions Pere Aragonès ha confirmat que a partir de les 00.00 hores del diumenge 9 de maig Catalunya deixarà d'estar confinada perimetralment. A més, també ha confirmat que s'aixecarà el toc de queda que fins ara restringia estar al carrer des de les 22 hores fins les sis del matí.

El Govern preveia aprovar un marc normatiuque havia de permetre aplicar mesures extraordinàries quan decaigui l'estat d'alarma, el 9 de maig, però finalment s'ha fet enrere.

La tendència a la baixa de la situació epidemiològica ha Catalunya ha possibilitat que la Generalitat hagi pres aquesta decisió.

Tot i això, la restauració podrà obrir, de moment, fins les 23 hores i es mantindrà la limitació de les reunions socials de sis persones. Per poder aplicar aquesta última mesura, portarà la proposta entre demà i demà passat al TSJC per rebre'n l'aval.

L'executiu en funcions s'esperarà per crear més instruments jurídics per aplicar noves mesures -que ara no troba urgents-, via decret llei o les «fórmules» necessàries per «no crear confusió», segons ha argumentat Aragonès.

tracking