Diari Més

Catalunya vacunarà a partir d'avui amb Moderna a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

Salut haurà d'inocular a 4.398 agents per equiparar les xifres de vacunació a les dels Mossos d'Esquadra

Pla mitjà d'una agent dels Mossos d'Esquadra rebent una dosi de la vacuna d'AstraZeneca a la comissaria de Tortosa.

vauncació, vacuna, Mossos d'Esquadra, Tortosa, AstraZeneca, pandèmia, coronavirus, covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut administrarà la vacuna de Moderna a partir d'aquest dilluns als guàrdies civils i policies nacionals destacats a Catalunya, han informat fonts coneixedores de l'organització de la immunització, que han precisat que la campanya es durà a terme en quatre punts, un per cada província.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar a la Generalitat dimarts passat que en el termini de deu dies garantís la vacunació als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional a Catalunya amb la mateixa proporció que els Mossos d'Esquadra.

El Departament de Salut reserva la vacuna de Moderna per a ús hospitalari, principalment per immunitzar al personal sanitari (el 79,5% ja té la pauta completa) i a pacients amb malalties greus, també majoritàriament ja immunitzats.

D'aquesta manera, no hi hauria afectació sobre la vacunació de la població general d'entre 70 i 79 anys, objectiu principal del Departament de Salut aquestes setmanes, i als quals s'inoculaPfizeriJanssen.

El TSJC obliga al fet que es vacuni als agents de les forces de seguretat de l'Estat en la mateixa proporció que els Mossos, que tenen una cobertura del 80,39%, segons les dades aportades pel Departament de Salut en el procés judicial.

Per aconseguir el mateix percentatge en el Cos Nacional de Policia a Catalunya seria necessari punxar a 2.065 persones i, en el cas de la Guàrdia Civil, a 2.333, la qual cosa sumaria en total 4.398 agents.

tracking