Diari Més

Un expert del Comitè de Vacunes de Catalunya veu «possible» un estiu normal

Valentín Pineda explica que si les dosi arriben sense problemes, a la fi de juliol un 70% de la població pot estar vacunada

Cambrils és un dels 37 centres a tota Catalunya per vacunar als grups prioritzats en la tercera fase.

cambrils, vacunació, vacuna, Oxford, Astrazeneca, col·lectius essencials, sanitaris, covid, coronavirus, pandèmiaAjuntament Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Societat Catalana de Pediatria i Membre del Comitè de vacunes del Departament de Salut, Valentín Pineda, veu «possible» un estiu relativament normal si la campanya de vacunació avança.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Pineda ha dit que, si la pandèmia evoluciona favorablement i la campanya de vacunació segueix a bon ritme, suposarà «el principi de la fi».

En aquest sentit, el doctor ha explicat que «hi ha càlculs que indiquen que, si continuen arribant aquest número de dosi, a la fi de juliol podríem tenir al 70% de la població vacunada».

El membre del Comitè de vacunes del Departament de Salut ha apuntat que, als Estats Units, Israel i Anglaterra, l'arribar al 50% de la població vacunada ha suposat una reducció de la mortalitat i els casos greus «pràcticament a zero».

D'altra banda, el president de la Societat Catalana de Pediatria ha recordat que la infecció en nens és «molt menys greu» i la mortalitat és «molt baixa», i ha afirmat que els nens «no han estat el motor de la pandèmia ni la causa de la transmissió del virus».

tracking