Diari Més

Un brot contagia a 20 usuaris vacunats d'una residència d'Esparreguera

No es descarta que l'origen del brot pugui ser el contacte amb familiars o altres persones de l'exterior

Fachada de la residencia municipal Can Comelles de Esparreguera.

Un brot contagia a 20 usuaris vacunats d'una residència d'EsparregueraAjuntament Esparreguera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència municipal CaComellesd'Esparreguera (Barcelona) ha registrat un brot de covid-19 que afecta 20 usuaris del centre, tots ells amb simptomatologia lleu o asimptomàtics, que es van infectar tot i que estaven vacunats des del passat mes de gener.

Segons ha explicat l'ajuntament, el brot, l'origen del qual s'està investigant, es va confirmar diumenge passat quan 20 dels 53 residents van donar positiu en un cribratge amb test d'antígens.

Dels 20 positius, que van ser aïllats immediatament, 12 no presentaven cap símptoma i 8 tenien símptomes lleus, com a febrícula. El consistori ha remarcat que en cap cas s'han detectat símptomes greus ni complicacions respiratòries.

Des que el diumenge es van confirmar els 20 casos positius, els responsables del centre es van posar a gestionar la situació en una triple direcció: aïllant les persones residents i mantenint la vigilància i el seguiment assistencial a totes elles; suspenent les visites i comunicant la situació i les mesures posades en marxa als familiars; i, en tercer lloc, coordinant-se amb Salut, la Regió Sanitària Metropolitana Sud i l'Ajuntament d'Esparreguera per acordar les noves actuacions a emprendre.

En aquest sentit, a l'espera dels resultats de les provesPCRque es van realitzar aquest dilluns per assegurar que el brot no s'hagi estès, s'està estudiant la possibilitat de traslladar temporalment als usuaris sans a altres residències per garantir que no s'infectin.

Recentment, després de completar la vacunació de tots els usuaris, el centre havia reprès el règim obert de sortides i visites que fins ara estava restringit, per la qual cosa no es descarta que l'origen del brot pugui ser el contacte amb familiars o altres persones de l'exterior.

tracking