Diari Més

Xavier Bosch i María Dueñas i Oriol Mitjà i Paz Padilla, els més venuts de ficció i no ficció en català i castellà

El Gremi de Llibreters preveu haver superat el milió d'exemplars venuts en un Sant Jordi encara marcat per la covid

Reus ha celebrat Sant Jordi amb les parades de llibres i de roses al parc de Sant Jordi. S'ha generat una llarga cua per accedir que donava la volta a l'accés al parc. Els visitants rebien un número per estar un temps marcat dins el recinte.

Sant Jordi al Parc de Sant Jordi de ReusCristina Serret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Bosch, amb 'La dona de la seva vida' (Columna Edicions) i María Dueñas, amb 'Sira' (Editorial Planeta) han estat els autors de ficció més venuts en català i castellà respectivament aquest Sant Jordi, segons la llista que ha fet pública el Gremi de Llibreters. En català, el segon i el tercer lloc l'ocupen 'Consumits pel foc' (Proa), de Jaume Cabré, i 'Tàndem' (Ediciones Destino), de Maria Barbal, mentre que en castellà són 'Independencia' (Tusquets Editores), de Javier Cercas, i 'El juego del alma' (Suma de Letras), de Javier Castillo. Pel que fa a la no-ficció, 'A cor obert' (Columna Edicions), d'Oriol Mitjà, i 'El humor de mi vida' (Harper Collins), de Paz Padilla, han estat els més triats pels lectors en català i castellà.
La llista facilitada pel Gremi de Llibreters enumera els cinc primers autors més venuts de cada categoria. En el cas de la ficció en català, després de Bosch, Cabré i Barbal els lectors han optat per 'L'home que va viure dues vegades' (Columna Edicions), de Gerard Quintana, i per 'Canto jo i la muntanya balla' (Anagrama), d'Irene Solà.

Pel que fa a la ficció en castellà, Dueñas, Cercas i Castillo han estat seguits per Eduardo Mendoza amb 'Transbordo en Moscú' (Seix Barral) i per Elísabet Benabent amb 'El arte de engañar al Karma' (Suma de Letras)

En el cas de la no-ficció en català, Mitjà ha estat acompanyat al pòdium pel recentment traspassat Arcadi Oliveres amb 'Paraules d'Arcadi' (Angle Editorial) i per 'El dia que vaig marxar' (Univers de llibres), d'Albert Om. En els llocs quatre i cinc, 'Les hores greus' (Símbol Editors), de l'expresident de la Generalitat Quim Torra, i 'L'armadura del rei' (Ara Llibres), d'Albert Calatrava, Eider Hurtado i Ana Pardo.

A la no-ficció en castellà, el segon autor més venut ha estat 'El infinito en un junco' (Siruela), d'Irene Vallejo, i 'En tierra de Dionisio' (Acantilado), de María Belmonte, ha ocupat la tercera plaça. Per darrere, 'Niadela' (Errata Nature Editores), de Beatriz Montañez, i 'La armadura del Rey' (Ara Llibres, d'Albert Calatrava, Eider Hurtado i Ana Pardo.

El Gremi de Llibreters llista també els llibres més venuts en català i en castellà de literatura infantil i juvenil. En català han estat 'Gràcies. Història d'un veïnat' (Animallibres Editorial), de Rocio Bonilla Raya; 'Sant Jordi i el drac. Minipops' (Combel Editorial), de Meritxell Martí Orriols; 'Sant Jordi de les Galàxies' (Combel Editorial), de Jaume Copons i Liliana Fortuny; 'Etiquetes', (Bindi Books), de Joan Turu Sánchez, i 'Parla bé, collons' (Montena), de La Incorrecta.

En castellà, els més venuts en literatura infantil i juvenil han estat 'El campamento' (Editorial Planeta), de Blue Jeans; 'Exi. Bienvenidos a Glitch City' (Editorial Planeta), d'Exi; 'Los Compas y la maldición de Mikecrack' (MR Ediciones), de Mikecrack, El Trollino i Timba Vk; 'Trolardy y el pan dorado' (Mr Ediciones), de Trolerotutos i Hardy, i 'Los Compas escapan de la prisión' (MR Ediciones), de Mikecrack, El Trollino i Timba Vk.

Tot plegat en el marc d'una diada de Sant Jordi que ha assolit unes vendes «millors del que s'esperava», segons la nota de premsa que ha fet pública el Gremi de Llibreters. En concret, l'entitat calcula que s'ha venut un 75% dels llibres venuts el 2019, any prepandèmia. Les xifres definitives no se sabran fins a la setmana vinent però el Gremi avança que s'ha superat el milió d'exemplars.

tracking