Diari Més

Catalunya aixecarà el confinament comarcal i permetrà la mobilitat per tot el territori a partir de dilluns

Es tracta d'una decisió que es concretarà en les pròximes hores

Control de mobilitat que han fet els Mossos a l'àrea de servei del Baix Ebre, a l'AP-7.

control mobilitat, Mossos d'Esquadra, Setmana Santa, confinament comarcalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya eliminarà el confinament comarcal i passarà a un confinament perimetral autonòmic a partir del pròxim dilluns 26 d'abril, per tant els ciutadans tindran llibertat de mobilitat per tot el territori, segons informa La Vanguardia. El mitjà explica que es tracta d'una decisió que es concretarà en les pròximes hores i que també es tractaran les noves mesures de desescalada en àmbits com la restauració i els centres comercials. Presumiblement s'estudiarà la possibilitat d'augmentar les franges horàries d'obertura.

Contràriament, en una roda de premsa aquesta tarda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon ha descartat que el Govern hagi decidit aixecar el confinament, i ha dit que tot just aquest dimecres se'n començarà a parlar. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, havia afirmat aquest dimarts que si les dades epidemiològiques es consoliden amb l'actual «estabilització» això podria comportar «mesures de reobertura de la mobilitat» a partir de dilluns.

Argimon ha insistit que el Govern ja va admetre dijous passat que les autoritats reconsiderarien la idoneïtat de mantenir el confinament comarcal si els indicadors tendeixen a l'estabilitat, tant els epidemiològics com els assistencials. Ha recordat que l'ocupació hospitalària es troba al voltant de 500 malalts a les UCI. «De moment no hi ha res decidit», ha afirmat.

tracking