Diari Més

Argimon reconeix que esperaven una quarta onada «molt més suau»

El secretari de Salut Pública creu que «el nostre problema real» és el nombre de pacients ingressats en les UCI a Catalunya

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya.

Argimon: «La incògnita de la variant britànica ens obligarà a allargar les restriccions»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari deSalutPública de la Generalitat, Josep MariaArgimon, ha dit que «el nostre problema real» és el nombre de pacients ingressats en les UCI a Catalunya, que se situa al voltant de 500.

En declaracions a RAC1,Argimonha reconegut que esperaven una quarta onada «molt més suau» i que el creixement d'uns 100 pacients a les UCI previ a la Setmana Santa va ser inesperat.

Així mateix, el doctor ha expressat que «estem estables» quant a contagis i ha informat que s'està analitzant la possibilitat d'ampliar el confinament comarcal a Catalunya.

El secretari de Salut Pública ha recordat que el SARS-CoV-2 ha tingut més de 4.000 mutacions, encara que hi ha poques «variants de preocupació».

Sobre la decisió de l'Agència Europea de Medicaments (EMA)en relació amb la vacuna deJanssen, que s'espera durant el dia d'avui,Argimons'ha mostrat partidari de la seva aprovació si es ratifiquen les informacions sobre les complicacions que apunten a un cas per cada milió de vacunats. En aquest sentit, el benefici supera «amplíssimament» el possible risc, ha rematat.

Argimonha expressat que «tant de bo» el Ministeri de Sanitat accepti la proposta del Departament de Salut de la Generalitat de retardar la segona dosi de la vacunació per augmentar el nombre de persones immunitzades.

Segons l'expert, els models matemàtics demostren que la primera dosi de la vacuna ja redueix el risc d'infecció, malaltia greu i la mortalitat.

tracking