Diari Més

Restriccions

Argimon diu que la voluntat és aixecar el confinament comarcal dilluns

Meritxell Budó ha indicat que la setmana vinent es valorarà la petició d'un salconduit cultural

Dos agents requerint la documentació a conductors aturats al control policial de la T-11 a Tarragona.

control policial, confinament, policia, Mossos d'Esquadra, mobilitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimarts que la voluntat del Govern és aixecar el confinament comarcal dilluns i que aquest passi a ser per vegueries o regions sanitàries. Argimon ha indicat que aquest és el plantejament que està sobre la taula del Procicat, i que es tracta d'una decisió que es pendrà en funció de l'evolució de les dades de la pandèmia.

En declaracions a RAC1, Argimon també ha opinat sobre el toc de queda, alseu parer, cal recuperar «ràpidament» els drets i llibertats que s'han afectat en aquesta pandèmia, «perquè tothom té la tendència a lo més còmode», que és continuar en la situació actual.

Per altra banda, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, considera que si les dades epidemiològiques es consoliden amb l'actual «estabilització», podria comportar «mesures de reobertura de la mobilitat» a partir de dilluns.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha negat que l'aixecament del confinament comarcal sigui una decisió presa pel Procicat i ha afegit que es decidirà entre dimecres i dijous. La setmana vinent també es valorarà, segons Budó, la petició d'un salconduit cultural en funció de les restriccions que hi hagi. La consellera també ha demanat una reforma de la llei estatal de salut pública per tal que les comunitats autònomes tinguin eines per prendre decisions quan decaigui l'estat d'alarma.

tracking