Diari Més

La vacuna catalana contra la covid-19 serà de dos dosis i apta per a modificar-se enfront les variants

Els assajos clínics que començaran el proper mes de juny a l'Hospital Clínic de Barcelona i al Trueta de Girona  

El president espanyol, Pedro Sánchez, i la consellera de Salut, Alba Vergès, a l'empresa HIPRA

La vacuna catalana contra la covid-19 seria de dos dosis i apta per a modificar-se enfront les variantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de vacuna de la farmacèutica catalanaHipraseria de dues dosis i es podria anar adaptant si apareixen noves variants, cosa que s'haurà de confirmar en els assajos clínics que començaran el proper mes de juny a l'HospitalClínicde Barcelona i al Trueta de Girona.

Així ho ha explicat en declaracions aRac1EliaTorruellas, directora de Recerca i desenvolupament d'Hipra, la farmacèutica d'Amer (Girona) que va visitar aquest passat divendres el president del Govern, Pedro Sánchez, i que té un dels projectes més avançats per a disposar d'una vacuna espanyola contra lacovidaquest 2021.

Torruellasha detallat que els assajos clínics començaran ja el juny vinent, primer a l'HospitalClínicde Barcelona i al Trueta de Girona, encara que després s'aniran afegint més centres.

Si tot va bé, aquesta vacuna podria rebre l'autorització de l'Agència Europea del Medicament a finals del present any i al 2022 la mateixa farmacèutica produiria 400 milions de dosis.

«Estem convençuts que podem aportar una bona vacuna per a controlar l'epidèmia aquí i a tot el món», ha assenyalat.

El prototip de vacuna està basada en una proteïna recombinant, un model diferent de les d'ARN missatger (Pfizeri Moderna) o adenovirus (AstraZenecaoJanssen), i això la fa «molt versàtil», apta tant per a immunitzar per primera vegada com per a usar-la de record fins i tot d'altres tipus de vacunes.

A l'espera de confirmació en els assajos clínics, els investigadors d'Hipracreuen que per a la primera immunització es requeririen dues dosis i després una injecció anual de record, ha explicatTorruellas.

A més, aquest prototip de vacuna ja està dissenyat perquè «en 4 o 5 mesos» es pugui adaptar en el cas d'aparició de noves variants, per assegurar que continua sent eficaç.

Torruellasha revelat que va ser Moncloa qui va contactar ambHipraper organitzar la visita del president del Govern, perquè des de fa mesos tenen una interlocució constant amb l'Agència Espanyola del Medicament i amb el Ministeri de Sanitat.

«Confien molt en aquesta vacuna», ha subratllat la representant de la farmacèutica gironina, que ha assegurat que és la que va «més avançada» a Espanya.

Hipracompta amb més de mig segle d'experiència en el desenvolupament, producció i comercialització de vacunes per a salut animal i és la primera vegada que treballa en unimmunogen per a humans.

tracking