Diari Més

Salut

Salut Pública investiga l'origen de tres brots de legionel·losi declarats al Vallès Occidental

Com a mesura cautelar s'ha ordenat la neteja i desinfecció de tots els circuits implicats

Imatge d'arxiu d'un laboratori

leucemia, càncer, laboratoriEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Salut Pública investiga tres brots de legionel·losi que s'han produït durant les darreres setmanes als municipis de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès, a la comarca del Vallès Occidental. Tant la investigació epidemiològica com l'ambiental s'han iniciat al mateix dia que s'han detectat, recollint la informació necessària per delimitar on han pogut contagiar-se els afectats i duent a terme inspeccions a les instal·lacions de risc. De moment els resultats són negatius, si bé en queden de pendents per analitzar. Com a mesura cautelar, s'ha ordenat la neteja i desinfecció de tots els circuits implicats en la investigació.
A Castellbisbal s'han detectat cinc malalts de legionel·losis, que havien iniciat símptomes entre el 10 de març i l'1 d'abril. Tots han requerit hospitalització i ja han estat donats d'alta a domicili. Són tres homes i dues dones, d'entre 55 i 98 anys.

Pel que fa a Sant Cugat del Vallès s'han detectat 3 afectats, que havien iniciat símptomes entre el 30 de març i l'1 d'abril. Igual que a Castellbisbal, han requerit hospitalització i han estat donats d'alta. Els malalts eren dos homes i una dona amb edats compreses entre els 69 i els 87 anys.

Finalment, a Rubí s'han notificat un total de cinc malalts que havien iniciat símptomes entre el 27 i el 30 de març; quatre d'ells van requerir ingrés hospitalari i, a data d'avui només un cas està hospitalitzat. Els afectats són tres homes i dues dones d'entre 44 i 88 anys.

No es descarta que puguin aparèixer més afectats en els propers dies, atès que el període d'incubació de la malaltia pot ser fins a catorze dies, si bé fa més d'una setmana que no es detecta cap malalt relacionat amb aquests municipis.

Paral·lelament, s'han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d'investigació ambiental, i s'ha informat a tots els centres hospitalaris de la zona.

tracking