Diari Més

Restriccions

El Govern manté el confinament comarcal a Catalunya fins al 26 d'abril

La Generalitat preveu posar en marxa la reobertura el 26 d'abril si els indicadors acompanyen

Dos agents requerint la documentació a conductors aturats al control policial de la T-11 a Tarragona.

control policial, confinament, policia, Mossos d'Esquadra, mobilitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitatha decidit mantenir el confinament comarcal a Catalunya tal com està ara fins al 26 d'abril, segons ha avançat TV3. L'executiu català tenia sobre la taula ampliar la mobilitat però l'evolució de les dades epidemiològiques ha condicionat la decisió. Les actuals restriccions estaven en vigor fins al dilluns 19 d'abril.

Diversos territoris, com les Terres de l'Ebre o l'àrea metropolitana de Barcelona, demanaven que s'apliqués un confinament per vegueries o bé per regió sanitària per tal de donar una mica d'aire als ciutadans i als negocis.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en una visita a Tortosa aquesta setmana va confirmar queestudiaven altres «estructures de mobilitat» si l'ocupació de les UCI no era alta. Finalment, sembla que no no és possible l'ampliació de la mobilitat.

Els departaments de Salut i Interior han demanat aquest matí al Procicat que es mantingui el confinament comarcal durant set dies més per tal «d'estabilitzar la situació epidemiològica i per entrar en una fase de regressió que ens permeti doblegar la corba». Segons ha explicat el secretari de Salut Pública,Josep Maria Argimon, «cal aconseguir que elsindicadors s'estabilitzin per poder situar-nos en una fase que ens permetin reprendre la reapertura a partir del 26 d'abril».

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha confirmat que ens últims dies s'ha entrat en una fase d'estabilització en el nou creixement epidemiològic. Alhora que ha assegurat que no hi ha hagut un creixement de casos a causa de la Setmana Santa, per la qual cosa ha volgut agrair a la ciutadania la seva responsabilitat per ajudar a controlar l'expansió de virus. Ramentol també ha destacat que durant la Setmana Santa s'han administrat més de 270.000 vacunes.

Actualment, hi ha uns 500 pacients a l'UCI, xifra que representa un 52% desl total dels pacients ingressats a Catalunya. Per aquest motiu s'ha hagut de desprogramar una certa activitat ordinaria als hospitals.

Una de les realitats que va fer saltar les alarmes va ser el nombre d'ingressos a les UCI, que van créixer molt sobretot a principis d'abril. «Ens va sobtar molt aquest comportament. Ara sembla que s'ha estabilitzat, però necessitem dies per confirmar-ho», ha indicat Argimon, que ha recordat que el nombre d'ingressos a les UCI havia tingut poc temps de baixar després de la tercera onada. Pel que fa a la variant britànica, més transmissible i que alguns estudis apunten que és més agressiva, el secretari de Salut Pública ha apuntat que hi ha controvèrsia en aquest punt. Segons un últim estudi, publicat a The Lancet Infectious Diseases, la variant no seria més virulenta. A Catalunya sí que es va detectar fa uns dies una correlació entre l'expansió de la variant britànica i un major percentatge d'ingressos.

Finalment, el conseller d'Interior Miquel Sàmper ha assegurat que si el proper 26 d'abril es donen els elements oportuns s'iniciarà unareobertura «de forma lenta,peròamb passos segurs».En aquest sentit, ha volgut fer arribar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, subratllant que s'està perfilant el pla de reobertura. «Hi ha molts sectors afectats, com per exemple el de l'oci nocturn, o el dels parcs d'atraccions», ha apuntat, «es treballa per poder obrir com més aviat possible, quan les dades ho permetin».

tracking