Diari Més

Els contagis de covid-19 no s'han accelerat a Catalunya per Setmana Santa

El BIOCOMSC afirma que són dades semiconsolidades i afirma que cal evitar les 600 o 700 places ocupades a UCI

Dia de la mona a la platja Llevant de Salou

Dia de la mona a la platja Llevant de SalouOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un anàlisi elaborado pel grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC (BIOCOMSC)assenyala que, amb dades de Setmana Santa, es descarta que hi hagi hagut una acceleració en el ritme del contagi de la covid-19 a Catalunya durant les vacances.

En una sèrie de missatges difosos al seu compte en Twitter,BIOCOMSCha explicat que, més enllà de les dades de Setmana Santa, encara queda per comprovar l'evolució dels dies immediatament posteriors a les vacances perquè, segons apunten, la dada de les UCI continua sent dolent, sobrepassant els 500 llits ocupats.

L'anàlisi delBIOCOMSC, que elabora informes periòdics amb seguiments numèrics de la pandèmia, s'ha fet recuperant les dades de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAs).

En tot cas, el grup ha matisat que, encara que les proves diagnòstiques per antígens apunten a una fracció una mica menor de simptomàtics detectats, encara és difícil avaluar si els contagis creixen concretament al 5% o al 10%.

Així mateix, els investigadors també afirmen que s'ha registrat un augment en consultes compatibles amb la covid-19, però que segurament es deu a un augment del número de tests fets.

Més enllà d'aquestes conclusions, elBIOCOMSCha demanat «cura» a la ciutadania, ja que l'ocupació de llits de les UCI continuava sent molt alta per Setmana Santa, i ha advertit que l'objectiu és no sobrepassar el llindar de les 600 o 700 places ocupades a UCI, la qual cosa implicaria greus conseqüències per al sistema sanitari.

tracking