Diari Més

L'oci nocturn ultima una prova pilot a Sitges per a poder reobrir

El sistema de test utilitzat és similar al que es va fer servir en el concert del Palau Sant Jordi de Love of Lesbian

Una imatge d'arxiu dels carrers de Sitges.

L'oci nocturn ultima una prova pilot a Sitges per a poder reobrirEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal catalana d'oci nocturn, el gremi d'hostaleria i l'Ajuntament de Sitges (Barcelona) treballen en una prova pilot «única a Europa» que té com a objectiu la reobertura d'aquests locals gràcies a un sistema de test similar al que es va emprar per al concert que recentment va reunir 5.000 persones al Palau Sant Jordi.

El secretari general de la Federació Catalana de Locals d'OciNoturn (Fecalon), Fernando Martínez, ha explicat aquest diumenge a Efe que les organitzacions patronals i l'Ajuntament de Sitges han presentat aquest projecte al Departament de Salut de la Generalitat perquè els permeti desenvolupar-lo en dates pròximes.

La prova, ha indicat, se celebraria en horari nocturn, dins de la franja del toc de queda, amb més de quatre-centes persones en cinc locals d'oci del carrer Primer deMaigde Sitges, coneguda popularment com a carrer delPecat.

Per a la seva execució, les persones que desitgin gaudir d'una estona d'oci en els citats locals hauran de donar negatiu prèviament en una prova d'antígens.

«Volem fer-ho amb totes les garanties i amb l'aval de la conselleria de Salut», ha agregat Martínez, qui ha assenyalat que en la seva federació busquen «qualsevol alternativa», «sense estar amb les mans parades», per a aconseguir «la reobertura dels locals d'oci nocturn», tancats des de fa un any.

El secretari deFecalonha assegurat que aquests negocis «no aguantaran una quarta ona» de la pandèmia ni sobreviuran «si no poden obrir aquest estiu».

«Les empreses no aguantaran més. El sector d'oci nocturn s'extingirà si no obre aquest estiu, com està passant amb el de la restauració, perquè el pla de vacunació va molt lent», ha vaticinat.

El retard en la injecció de vacunes ocasionarà, al seu judici, que a l'estiu sigui difícil que el 70 per cent de la població estigui vacunada, percentatge mínim marcat per les autoritats sanitàries per a poder reobrir els locals d'oci, per la qual cosa els empresaris busquen vies alternatives, com el que es planteja amb el citat pla pilot o amb la implantació d'un certificat de vacunes.

Després de les proves realitzades en el Teatre Apol·lo de Barcelona i en el concert massiu deLoveofLesbianel passat 27 de març al Palau Sant Jordi, aquests empresaris demanen ara desenvolupar el nou pla «a nivell real, amb població en situació de normalitat i al carrer», per a demostrar que, amb mesures, els locals d'oci nocturn també són segurs.

El contrari, ha incidit Martínez, està portant a les festes il·legals i als macrobotellons habituals a Barcelona en caps de setmana i festius, que, puntualitza, «enFecalonja pronostiquem que passaria».

«I seguiran», ha continuat, perquè la federació disposa de dades que confirmen «que la gent jove està farta» i «ja no pot més».

tracking