Diari Més

Política

Ciutadans emplaça el Govern a estudiar si es pot impulsar un confinament metropolità a Barcelona

La formació retreu a l'executiu falta de «claredat» i «coherència» en les darreres restriccions per la covid-19

Vehicles sortint de BArcelona a l'N-II, al seu pas per Sant Joan Despí.

135.000 vehicles han sortit de l'Àrea metropolitana de Barcelona fins a les vuit del vespreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha emplaçat aquest diumenge el Govern a estudiar impulsar un confinament metropolità a Barcelona. En una atenció als mitjans, Martín Blanco ha recordat que l'activitat econòmica de la capital catalana està molt lligada amb la resta d'àrea metropolitana i que, per això, caldria que el Procicat es plantegés revisar el confinament comarcal dictat a Barcelona. Cs ha entès que el Govern hagi tornat al confinament comarcal però ha criticat que ho hagi fet amb una manca de «coherència, consistència i previsió» i han demanat més «claredat» cap als sectors afectats per les restriccions. «Una actitud més comunicativa i una interlocució més directa amb els sectors», han exigit.
Des de la formació liberal han reclamat que es facin públiques les actes del Procicat, que se sàpiga qui pren les decisions, els criteris i en quins fòrums. També ha sentenciat que la falta d'un Govern genera «falta de claredat, transparència» i manca de professionalitat.

Sobre les negociacions dels partits independentistes per desencallar la investidura, Martín Blanco ha recordat que «qualsevol dels acords dels separatistes és perjudicial pels interessos de la ciutadania». De fet, des de Cs han assegurat que no tenen «cap esperança» que de les negociacions entre ERC, Junts i la CUP en surti un Govern «positiu, que generi ocupacions i moviments econòmics».

«No ens sembla desitjable que les negociacions acabin immediatament, seria desitjable que els separatistes assumissin que els acords que han tancat ERC i la CUP són perjudicials per l'economia, el respecte a la llei, l'estabilitat i la seguretat jurídica», ha assenyalat.

D'altra banda, després que el Tribunal Suprem (TS) hagi confirmat l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) que censurava el manifest del claustre de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) contra la sentència del procés, Cs ha celebrat que el Suprem cregui que les universitats «no tenen dret a la llibertat d'expressió perquè és un dret individual dels ciutadans».

«El Suprem ha manifestat que les universitat catalanes vulneren la llibertat d'expressió dels catalans i això és preocupant», ha argumentat.

tracking