Diari Més

Policies i guàrdies civils afirmen que la Generalitat «eludeix citar-los» per a vacunar-se

Afirmen que la web del govern els ignora com a col·lectiu essencial, a diferència dels Mossos

L'home està en perfecte estat, però desitjant mantenir en l'anonimat de la localització

La Guàrdia Civil localitza a un home del qual els seus familiars no sabien res des de fa 10 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional i guàrdies civils han insistit aquest dijous, a través de les organitzacions SUP i AUGC, que la Generalitat de Catalunya «eludeix citar-los» per a vacunar-se contra la covid-19, com sí ha fet amb la «pràctica totalitat» dels Mossos d'Esquadra. En concret, denuncien que «ara» tampoc apareixen en la web de l'administració catalana on sí que figuren altres cossos de seguretat.

En un comunicat conjunt, recorden que porten des de fa dies patint el retard en la vacunació, alguna cosa que censuren «màximament quan la pràctica totalitat d'altres cossos policials que operen en aquesta comunitat, com els Mossos, ja estaven vacunats».

«El procés de vacunació continua derivant cap a paisatges més propis d'un sainet que d'una operació rigorosa i professional. Així, a la confusió i contradiccions sobre els criteris de l'aplicació de la vacuna d'AstraZeneca, s'uneix ara la situació d'algunes comunitats autònomes, en aquest cas Catalunya», argumenten SUP i AUGC.

Totes dues organitzacions representatives de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat asseguren que «ara», per a la seva «sorpresa», la Generalitat els «ignora en el seu web on recull quins són els col·lectius essencials a vacunar».

«La Generalitat continua marginant a guàrdies i policies, ignorant l'estratègia de vacunació establerta pel Consell Interterritorial de Salut de manera conjunta entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes (inclosa Catalunya) que incloïa tant a guàrdies com a policies dins d'aquests col·lectius essencials i prioritaris en la vacunació», assenyalen.

Per a les organitzacions «difícilment» podria atribuir-se a un error els actes de la Generalitat, ja que quan cita en el seu web a aquests grups de treballadors dels cossos de seguretat «explicita que entre ells estan mossos d'esquadra, policia local, guàrdia urbana i bombers, sense esmentar de cap manera guàrdies civils i policies nacionals».

«Des de l'AUGC i el SUP dubtem que aquesta omissió respongui a una simple casualitat, per la qual cosa reclamem una explicació urgent a aquesta situació que posa en perill la salut dels nostres companys, que resulta especialment inquietant si ens atenim a l'escàs percentatge de policies nacionals i guàrdies civils vacunats a Catalunya, als quals a més es va anul·lar les seves cites per a vacunar de la setmana passada», conclou el comunicat.

tracking