Diari Més

Medi Natural

Prop de 1.000 inspeccions i gairebé 100 denúncies dels Agents Rurals al medi natural durant la Setmana Santa

Hi ha hagut 46 sancions per circular a motor per zona prohibida i 36 per incomplir la normativa de pesca, entre d'altres

Membres del cos d'Agents Rurals durant una operació d'inspecció.

Prop de 1.000 inspeccions i gairebé 100 denúncies dels Agents Rurals al medi natural durant la Setmana SantaAgents Rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals han dut a terme prop de 1.000 inspeccions i han posat gairebé 100 denúncies durant els dies de Setmana Santa, segons ha informat el cos de vigilància del medi natural. En concret s'han fet 151 inspeccions en àrees recreatives, 142 inspeccions d'acampades, 148 inspeccions de circulació motoritzada, 345 inspeccions de caça i pesca continental o 206 serveis per controlar l'afluència d'usuaris dels espais naturals. Pel que fa a les denúncies, els agents n'han posat 46 per circular a motor per vials prohibits o camp a través, 7 per fer focs d'esbarjo o per utilitzar fogonets de gas sense autorització en zones forestals, 4 per incomplir la normativa de caça i 36 per incomplir la de pesca.
Tot plegat és el resultat de l'operatiu especial de vigilància i control dels espais naturals protegits que el cos ha desenvolupat durant els dies de Setmana Santa per garantir el compliment de la normativa i la preservació d'aquests espais. Diverses unitats del cos han treballat arreu de Catalunya i han centrat esforços especialment als parcs naturals repartits per la geografia catalana.

Més enllà d'això, els Agents Rurals indiquen que tot i la llibertat de circulació que hi ha hagut en aquests dies, els problemes derivats de la massificació als espais naturals han sigut «puntuals», concentrats principalment a la zona del Delta de l'Ebre i al Parc Natural de Montserrat.

tracking