Diari Més

Els dubtes amb AstraZeneca: què passarà amb els menors de 60 anys que han rebut la primera dosi?

A Catalunya hi ha 200.000 persones que haurien de rebre la segona dosi a finals d'abril

Una infermera administrant la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca a un policia a la comissaria de Campclar dels Mossos.

Els dubtes amb AstraZeneca: què passarà amb els menors de 60 anys que han rebut la primera dosi?ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 200.000 persones menors de 60 anys han estat vacunades a Catalunya amb la primera dosi d'AstraZeneca. Són gent de col·lectius essencials que ara estan pendents de com els afecta la decisió del Ministeri de Sanitat d'aturar «per precaució»la vacunació. Una qüestió que, de moment, està a l'espera dels resultats d'estudis en marxa i que la consellera de Salut, Alba Vergés, confia que es resolgui la setmana vinent en el Consell Interterritorial.

Ara per ara, no hi ha ningú amb la segona dosi d'AstraZeneca posada i hi ha termini fins a finals d'abril, quan s'haurien de començar a posar les primeres segones dosi. «Tenim dies encara, però espero que es prengui la decisió quan abans millor per reduir els neguits», ha afegit la consellera.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assenyalat que estan estudiant dues opcions: completar la pauta amb un vaccí d'una altra companyia -ha condicionat aquesta opció a la informació que es desprengui d'assajos que hi ha en marxa en alguns països- o limitar-la a la primera dosi ja rebuda atesa la protecció del 70% que la farmacèutica assegura que aconsegueix el seu producte.

MÉS INFORMACIÓ

Sanitat proposa a les comunitats vacunar amb AstraZeneca només a majors de 60

tracking