Diari Més

Una pediatra del Sant Joan de Déu defensa que caldrà vacunar els nens per assolir la immunitat de grup

Reconeix que encara falten assajos clínics de les vacunes perquè siguin «segures i tranquil·les» per la població pediàtrica

Una dona té una xeringa mèdica i una ampolla petita amb l'etiqueta 'Vacuna contra el coronavirus covid-19'.

La UE eximeix temporalment d'IVA els tests i les vacunes contra la covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La doctora Yolanda Jordan, pediatra especialista en malalties infeccioses de l'Hospital Sant Joan de Déu, ha assenyalat que per a arribar a la immunitat de grup caldrà vacunar també als nens.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Jordan ha manifestat que, encara que la infecció és menys freqüent i menys greu en nens, es contagien i fins i tot s'hospitalitzen, per la qual cosa cal tenir en compte que també són transmissors de la malaltia.

L'especialista en malalties infeccioses ha explicat que ja s'estan duent a terme assajos clínics en població pediàtrica amb la finalitat de desenvolupar una vacuna apta per a ells.

En aquest sentit, la pediatra ha advertit que «cal vigilar que les vacunes no tinguin cap efecte secundari i la manera més segura de fer-lo és a través d'assajos clínics».

Jordan ha declarat que la vacuna servirà per a protegir els nens de possibles variants del virus i, sobretot, per a defensar a aquells especialment vulnerables a la covid a causa d'altres patologies.

La doctora ha reconegut que «encara queda» per a iniciar la vacunació de la població pediàtrica, subordinada als assajos clínics perquè les vacunes siguin «segures i tranquil·les», i veu «complicat» que el procés s'iniciï abans d'un any.

tracking