Diari Més

Societat

Montero reclama evitar la «revictimització» durant els judicis a les dones que han sofert agressions sexuals

La ministra d'Igualtat recorda que «només el 8%» d'agredides denuncien i considera clau que no se sentin qüestionades

La sala durant el judici contra quatre acusats d'una violació múltiple a Sabadell.

Montero reclama evitar la «revictimització» durant els judicis a les dones que han sofert agressions sexualsTSJC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irene Montero ha lamentat aquest dimarts que la dona que «va patir una violació múltiple» a Sabadell ha de «reviure aquesta violència durant el judici», igual com ho fa, afegeix, qualsevol dona que denuncia una agressió sexual. La ministra d'Igualtat ho ha escrit a Twitter, on ha afegit que «evitar la revictimització és una obligació ineludible per a totes les institucions». En una segona piulada Montero ha recordat que «només el 8% de les dones que ha sofert violència sexual denuncia». Per això ha considerat clau «que cap dona se senti insegura ni qüestionada quan ho faci». La segona piulada acaba: «No esteu soles».
Montero ha fet aquestes reflexions hores després que s'hagi celebrat la primera sessió del judici contra els acusats d'una violació múltiple a Sabadell el 2019. La víctima ha relatat davant del jutge la brutalitat de l'agressió sexual, i ha assegurat que hi van participar tres persones de manera activa mentre tres més s'ho miraven sense socórrer-la.

La noia, que llavors tenia 18 anys, ha explicat que va ser assaltada i acorralada de matinada al centre de la ciutat i arrossegada fins a un local. «Tenia molta por, no sabia si m'anaven a matar», ha explicat en la primera sessió del judici.

Durant l'interrogatori, el fiscal ha mostrat un to fred, li ha preguntat si va intentar fugir i ha posat en dubte algunes de les seves declaracions. La víctima ha explicat que pateix seqüeles psicològiques des d'aquella nit.

tracking