Diari Més

Política

Forcadell: «La presó no és el final de res, és la continuació de la lluita»

Un centenar de persones es concentren a l'entrada de Wad-Ras després de la revocació del tercer grau

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell saludant abans d'entrar a la presó de Wad-Ras després que se li hagi revocat el tercer grau.

Forcadell: «La presó no és el final de res, és la continuació de la lluita»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha tornat a la presó Wad-Ras després que el Jutjat de Vigilància Penitenciària li hagi revocat el tercer grau. «La presó no és el final de res, és la continuació de la lluita», ha dit Forcadell al centenar de persones que s'ha concentrat a l'entrada del centre penitenciari. L'expresidenta del Parlament ha agraït el suport a tots els manifestants i ha garantit que continuarà «lluitant i persistint» per «guanyar». «Mai us ho agrairé prou, mai m'he sentit sola i sempre m'he sentit estimada, no us ho podré agrair mai», ha afegit l'expresidenta.

Forcadell ha tornat a la presó després que aquest dimarts el Jutjat de Vigilància Penitenciària li hagi revocat el tercer grau arran d'un recurs de la fiscalia. També se li ha retirat a Dolors Bassa, que aquest vespre ha tornat a la presó de Puig de les Basses. Aquest juliol el Tribunal Suprem ja va suspendre el tercer grau als presos de Lledoners. Tant Forcadell com Bassa van complir la quarta part de la pena l'11 de febrer passat.

Encara que fa uns mesos el jutjat va optar per mantenir el tercer grau a les dues preses, ha apuntat que ja no pot fer-ho amb els mateixos arguments després que el Suprem revoqués la decisió i suspengués el tercer grau als set presos homes.

Concentració de suport

Una delegació d'ERC ha acompanyat l'expresidenta del Parlament, amb la seva secretària general adjunta, Marta Vilalta; la consellera de Salut, Alba Vergés; el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé; el conseller d'Educació, Josep Bargalló; i l'eurodiputada Diana Riba. També ha assistit al reingrés a presó l'actual presidenta del Parlament, Laura Borràs; la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; i el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

D'altra banda, un centenar de persones s'han concentrat a les portes de la presó de Wad-Ras per acompanyar Carme Forcadell al seu reingrés, en una convocatòria que ha comptat amb el suport d'entitats com l'ANC, Òmnium, USTEC o Dones per la República, així com JxCat, PDeCAT, ERC; CUP i Demòcrates, entre altres.

tracking