Diari Més

El Govern valorarà els propers dies si es pot oferir tests d'antígens gratuïts a la ciutadania

Budó demana «responsabilitat» després de la Setmana Santa: «Hem vist imatges que no ens agraden i no es poden repetir»

Una sanitària realitza una prova d'antígens.

sanitària, prova d'antígens, test, pandèmia, coronavirus, covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern té sobre la taula la possibilitat d'aplicar una estratègia de tests d'antígens gratuïts per a la ciutadania. Així ho ha dit la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que ha explicat que en els propers dies les autoritats sanitàries abordaran la possibilitat de facilitar proves i avançar en la «corresponsabilitat». En roda de premsa, Budó s'ha referit a l'estratègia que ja ha anunciat el Regne Unit, segons la que preveuen posar a disposició de la ciutadania dos tests gratuïts per setmana per poder fer activitats de manera més segura. Budó ha explicat que les autoritats sanitàries debatran si es pot fer una mesura similar a Catalunya.
D'altra banda, la portaveu ha demanat responsabilitat després de Setmana Santa i ha dit que es va veure imatges que «no agraden i no es poden repetir». La portaveu del Govern no ha volgut avançar si després de Setmana Santa caldrà endurir les restriccions i ha dit que entre dimecres i divendres s'acabarà d'abordar, quan es tingui les dades epidemiològiques que confirmin una tendència a l'alça o un estancament de casos

Budó ha dit que la política del Govern sempre és «anar a poc a poc endavant per no haver de fer passes enrere» i ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania. Segons ha assegurat, durant la Setmana Santa «molta gent» ha complert amb les mesures, però ha lamentat que s'ha vist imatges «que no agraden gens». «Hem de ser capaços d'evitar aquestes imatges i accions; haurem de fer passes enrere si veiem que l'evolució va cap enrere i no cap endavant», ha recordat.

Budó ha celebrat que s'està augmentant el ritme de vacunació i ha dit que es va «ben encaminat». Amb tot, ha recordat que mentre no hi hagi el gruix de la població immunitzada cal «un esforç» per evitar noves onades.

tracking