Diari Més

Les persones d'entre 65 i 70 començaran a rebre la vacuna Janssen a mitjans d'abril

L'Estat ha de rebre 300.000 dosis de Janssen a partir del 15 d'abril

La vacuna de Janssen és de monodosi i s'administrarà a la poblacio de més edat.

La nova vacuna de Janssen s'aplicarà també als grups de més edat i es manté AstraZeneca fins als 65Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat que la franja de població de 65 a 70 anys «segurament seran els que es vacunaran amb el vaccí de Janssen».«Es tracta d'una quarta vacuna que arribarà en comptagotes durant aquest abril, però ja de manera més decidida i amb volums més rellevants a partir del maig», ha continuat el secretari general de Salut, que ha admès que amb el topall de 65 anys del vaccí d'AstraZeneca i la prioritat dels més de 80 anys s'ha deixat «en terra de ningú» la franja de població entre 65 i 70 anys.

No obstant això, Ramentol ha reiterat que mantenen la previsió de tenir el 70% de la població de Catalunya vacunada «a finals d'agost», si finalment es compleixen els terminis d'entrega de totes les vacunes. Les declaracions de Ramentol arriben l'endemà queSalut anunciés que començarà a citar per vacunar-se a les persones entre 71 i 79 anys a partir de dilluns que ve, el 12 d'abril.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, per la seva banda, ha explicat que l'Estat ha de rebre 300.000 dosis de Janssen a partir del 15 d'abril. Tot i queen total està previst que n'arribin5,5 milions a tot Espanya. La ministra considera que, en ser d'una sola dosi, aquesta vacuna «ens permetrà donar un impuls important» a la vacunació.

tracking