Diari Més

El Govern planteja regular els accessos al medi natural davant la seva massificació

El conseller en funcions Miquel Sàmper, ha plantejat actuar als accessos dels parcs naturals on s'han detectat massificacions per Setmana Santa

Punt d'entrada al camí de l'ermita del Remei a Alcover, ahir.

La Vall del riu Glorieta exigeix la creació del Parc natural de les Muntanyes de PradesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior en funcions, MiquelSàmper, ha plantejat la necessitat de regular els accessos al medi natural, davant la massificació que aquestes zones estan sofrint amb el canvi d'hàbits provocat per la pandèmia del coronavirus.

En una entrevista aRac-1, el conseller s'ha referit a la gran afluència de persones als paratges de muntanya, entre ells els parcs naturals, on els Mossos d'Esquadra han reforçat els controls d'accés per a evitar aglomeracions en aquesta Setmana Santa.

Sàmperha indicat que ha rebut queixes per la «massificació» d'alguns espais naturals, ja que no totes les persones que acudeixen són conscients de la necessitat de preservar el medi ambient.

Per aquest motiu, ha indicat que en la legislatura que ara arrenca a Catalunya s'haurà de regular l'accés al medi natural, perquè un parc no pot rebre el doble de visites del seu aforament sense que es danyi el seu hàbitat.

Sobre les retencions que es van registrar ahir en la segona fase de l'operació sortida, amb cues de més de 15 quilòmetres en algunes vies, que no es veien des d'abans de la pandèmia,Sàmperha indicat que la mobilitat en si no és un problema si es mantenen les mesura de prevenció, com no sobrepassar el límit de la bombolla de convivència.

«Si realment la gent és capaç de complir les mesures, estiguis on estiguis, la mobilitat no hauria de ser un problema. No per sortir la gent farà les coses malament, de la mateixa forma que no per quedar-se a casa les fan sempre bé», ha indicat.

En aquest sentit, ha tornat a destacar l'alt grau de compliment de les mesures, com ho demostra al seu judici que entre el dijous i el divendres de la setmana passada es van imposar únicament 50 actes a locals de restauració -33 els Mossos d'Esquadra i 17 les policies locals-, en la seva majoria per no respectar els límits d'aforament.

tracking