Diari Més

Patir un càncer colorectal predisposa a patir una infecció greu per covid-19

Segons un estudi, un 21% dels pacients analitzats amb el tumor van passar la malaltia de forma greu, per un 9,4% de la resta

Imatge d'un malalt covid-19 ingressat al Taulí.

Patir un càncer colorectal predisposa a patir una infecció greu per covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estudi Mrisk-Covid elaborat per l'Hospital Parc Taulí de Sabadell ha rebel·lat que patir un càncer colorectal predisposa a patir una infecció greu per covid-19. Dels 14.280 pacients analitzats, un 9,4% van passar la malaltia de forma greu, xifra que s'enfila fins el 21% en el cas dels 236 pacients amb càncer colorectal. L'objectiu de l'estiu és determinar quines condicions cròniques o altres factors com l'edat, el sexe o el nivell socioeconòmic poden estar associades al desenvolupament greu de la covid-19. Tot i que els resultats de l'informe no s'han fet encara públics, coincidint amb el Dia Mundial del Càncer Colorectal, s'han avançat aquestes dades per avalar la importància de la detecció precoç d'aquest tipus de càncer.

La investigació s'ha dut a terme analitzant les característiques de 14.280 pacients d'entre 21 i 95 anys que van donar positiu per covid-19 o van ser sospitosos de passar la malaltia entre el 27 de febrer i el 15 de juny de 2020, tots ells residents a l'àrea de referència del Parc Taulí.
tracking