Diari Més

Salut preveu administrar la vacuna d'AstraZeneca a 240.000 persones d'entre 60 i 65 anys

També s'administrarà a les 36.000 persones que ja estaven previstes i que es van quedar sense la vacuna quan es va suspendre temporalment

Imatge d'un vial de la vacuna d'AstraZeneca.

Dinamarca suspèn vacunació amb AstraZeneca després de registrar «greus casos de trombes»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep MariaArgimon, ha explicat aquest dimarts, el dia abans que es reprengui la inoculació d'AstraZeneca, que preveuen administrar-la a unes 240.000 persones d'entre 60 i 65 anys, una vegada el Ministeri de Sanitat ha ampliat el rang d'edat.

En una roda de premsa de presentació de l'estratègia de vacunació massiva de la Generalitat quan arribin les dosis necessàries,Argimonha lamentat que l'Estat hagi posat «pals a les rodes» mantenint fins ahir dilluns el límit dels 55 anys per AstraZeneca.

Una vegada el Ministeri de Sanitat ha ampliat el rang fins als 65 anys,Argimonha explicat que està previst inocularAstraZenecaa 240.000 persones d'entre 60 i 65 anys, alguns d'ells treballadors essencials i altres considerats de risc.

També s'administraràAstraZenecaa les 36.000 persones que ja estaven previstes i que es van quedar sense la vacuna quan es va suspendre temporalment, per les sospites d'episodisde trombosi.

Una vegada es reprengui la vacunació ambAstraZenecaaquest dimecres, el termini per a completar aquesta franja d'edat dependrà dels lliuraments de la farmacèutica.

Argimonha detallat que aquesta setmana havien d'arribar 60.000 dosi d'AstraZenecaa Catalunya, però finalment només n'hi haurà la meitat.

El Departament de Salut espera que el ritme de lliuraments d'AstraZenecai de les altres dues vacunes aprovades,Pfizeri Moderna, vagi a l'alça en les pròximes setmanes.

Els compromisos de lliurament, ha explicatArgimon, són de 120.000 dosi en total per a la setmana del 29 de març i de 195.000 per a la del 5 d'abril, a l'espera que durant el mes vinent s'incorpori a més la deJanssen, que té l'avantatge de sermonodosis.

tracking