Diari Més

Arriba el primer cap de setmana sense confinament comarcal i obertura de comerços

Salut demana precaució després que la baixada de contagis s'hagi estancat i que alguns indicadors hagin pujat

Un control de mobilitat dels Mossos d'Esquadra a escassos metres de la frontera amb França, a l'Aran

control de mobilitat dels Mossos d'EsquadraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana serà el primer, després de tres mesos, en que els ciutadans es podran moure per tota Catalunya. Això si, només ho poden fer amb la seva bombolla de convivència. Aquesta és la condició que va aprovar la setmana passada el Procicat i que ha entrat en vigor aquest dilluns 15 de març. A més a més, els centres comercials i botigues podran obrir els caps de setmana.

Davant aquesta relaxació, la consellera Alba Vergés va demanar més «prudència que mai» en les mesures de protecció de la covid-19 després que la baixada de contagis s'hagi estancat i que alguns indicadors, com la velocitat de transmissió del virus (Rt), hagin pujat lleugerament.

El Departament d'Interior i el Servei Català de Trànsit també contemplen un augment de mobilitat durant aquest cap de setmana. Per aquest motiu, han plantejat un dispositiu similar a l'època pre-pandèmia. Esmantindran els controls aleatoris per garantir el compliment de restriccions itambé hi haurà controls dinàmics als parcs naturals.

Durant la mobilitat els Mossos o les policies locals poden demanar que s'acrediti que tots els membres formen part de la mateixa bombolla. Es pot demostrar amb el DNI (sempre que hi surti la mateixa direcció) o el llibre de família. També es recomana dur elcertificat d'autoresponsabilitat.

MÉS INFORMACIÓ

Qui forma part de la teva bombolla de convivència?

tracking