Diari Més

Padrós reclama màxima responsabilitat davant l'«amenaça real» que la situació es «dispari»

El president del COMB confia que la vacuna d'AstraZeneca es pugui tornar a administrar

Una infermera carregant una dosi de vacuna contra la covid-19 en una xeringa.

El 80% de les persones dels països pobres no rebran la vacuna contra la covid-19 aquest anyACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha reclamat «màxima responsabilitat» a les portes de Setmana Santa perquè hi ha una «amenaça real» que la situació es pugui «disparar» i hi hagi quarta onada. El doctor ha reconegut a RAC1 la seva preocupació davant d'una situació d'estancament i, tot i entendre la necessitat de sortir, ha afirmat que cal «buscar l'equilibri» però mantenint al màxim el compliment de les mesures. Ha dit que la situació de països veïns com Itàlia ha de fer «mantenir-se en alerta» i ha assegurat que una quarta onada «no és ficció». Si la situació empitjora sí creu que s'haurà de fer «marxa enrere». A més, ha confiat també que es pugui tornar a vacunar amb AstraZeneca.

Padrós que havia demanat anteriorment que la gent no es mogués del seu domicili, ha afirmat que aquest cop no ho farà. Ho ha justificat assegurant que més enllà de la covid-19 hi ha altres aspectes, com la salut mental i la pobresa. Ha insistit però que tot el que es faci ha de seguir al detall les mesures de seguretat per evitar els contagis.

Ha afirmat que el Govern disposarà els propers dies de la informació sobre els indicadors per tal de prendre les decisions que consideri de cara a un nou relaxament a les portes de Setmana Santa però ha considerat que haver de fer marxa enrere deixaria «tocats» els ciutadans. El doctor ha assegurat que per la informació de que disposa, abril i maig han de ser mesos de vacunacions «massives» i ha tornat a demanar que es prioritzin els grups de més risc. En aquest sentit, ha insistit que la sortida de la pandèmia passa per la vacunació, tot i que ha afirmat que caldrà mantenir mesures de seguretat quan tothom estigui vacunat.

D'altra banda, ha demanat al futur Govern que fixi el sistema sanitari com una prioritat «en totes les seves variants» i en aquest sentit ha posat en valor que la salut mental ha estat sempre la «germaneta pobre». Padrós ha afirmat que han detectat més casos de gent jove que ja tenien una malaltia mental prèvia o un trastorn alimentari i també l'aparició de quadres depressius entre gent gran, que fins i tot han derivat en «pseudodemències». «El fenomen hi és», ha manifestat.

Recuperar AstraZeneca

Padrós ha demanat «confiança» en l'Agència Europea del Medicament i s'ha mostrat esperançat i «convençut» que el vaccí d'AstraZeneca es torni a posar en circulació. Ha explicat que molts dels interrogants que tenen aquestes vacunes s'aniran veient a mesuraque es vagin aplicant però ha afegit que cada cop hi ha més evidències que són vacunes segures.

Ha apuntat que l'aturada no l'han demanat les agències de medicaments però ha afirmat entendre la «necessitat de transparència i informació». Ha afegit que això és necessari per «tornar a generar confiança» en la població.

tracking