Diari Més

Argimon avisa d'un «estancament» en la baixada de la corba epidemiològica

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha demanat respectar la bombolla de convivència

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya.

Argimon: «La incògnita de la variant britànica ens obligarà a allargar les restriccions»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep MariaArgimon, ha avisat aquest dimarts de l'«estancament» en la baixada de la corba epidèmica de lacovid, per la qual cosa ha demanat respectar la bombolla de convivència després d'haver donat «aire» aixecant el confinament comarcal.

La corba epidèmica de la tercera onada a Catalunya continua baixant, encara que ha alentit la seva baixada i ha repuntat la velocitat de propagació de la covid fins a unaRtde 0,95, dues centèsimes més que ahir, amb 1.038 nous contagis i 12 defuncions més reportades en les últimes 24 hores.

En una roda de premsa telemàtica,Argimonha indicat que la baixada és «molt, molt lenta», i que Catalunya està en una situació de «estancament», amb uns mil casos al dia.

Si bé aquest és una «bona dada», la situació assistencial als hospitals continua sent «fràgil», amb 432 persones a l'UCI, ha alertat.

A més, el Departament de Salut ha observat l'últim dia i mig que està pujant la positivitat, és a dir, el percentatge de persones sotmeses a un test que donen positiu de coronavirus.

Si bé ha defensat que s'havia de donar «aire» a l'economia i a la societat amb l'aixecament del confinament comarcal des d'aquest passat dilluns,Argimonha demanat mantenir totes les mesures de prevenció.

Així, davant els probables desplaçaments el pròxim cap de setmana, ha emfatitzat que és «molt important» respectar la bombolla de convivència i no barrejar-se amb unes altres.

Al·ludint a les restriccions que estan aplicant França o Itàlia,Argimonha subratllat que, en un moment en el qual «als veïns els està costant» baixar la incidència del coronavirus, a Catalunya «hem de posar tot de la nostra part» perquè no hi hagi un repunt.

tracking