Diari Més

Judicial

Denuncien a Ada Colau per atorgar 3,4 milions d'euros a entitats afins com la PAH

La denúncia acusa a Colau de prevaricació, frau en la contractació, malversació de cabals públics i tràfic d'influències

L'alcaldessa argumenta que alguns projectes «han costat d'arrencar» pel procés, l'atemptat a la Rambla i la pandèmia

Ada Colau no descarta un tercer mandat com a alcaldessa: «Ens ha tocat un temps excepcional»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació Advocats Catalans per la Constitució ha denunciat davant la Fiscalia a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per atorgar 3,4 milions d'euros en subvencions a entitats amb les quals ha mantingut vincles personals i professionals, com laPAH.

Fonts municipals han indicat a Efe que l'Ajuntament no ha rebut informació oficial sobre aquest assumpte i han assenyalat que es tracta de subvencions que ja es concedien durant l'anterior mandat, el de l'alcalde XavierTrías(CiU).

La denúncia, que acusa aColaudels delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de cabals públics i tràfic d'influències, s'ha presentat davant la Fiscalia de Barcelona, que encara no ha decidit si obre diligències per investigar-la, han informat a Efe fonts del ministeri públic.

Segons han explicat en un comunicat Advocats Catalans per la Constitució, la denúncia sosté que l'Ajuntament ha concedit subvencions públiques de manera «reiterada i injustificada» a entitats amb les qualsColauva estar vinculada abans d'accedir a l'alcaldia.

En total, asseguren els denunciants, han rebut 3,4 milions d'euros en ajudes l'ObservatoriDESC(1,2 milions), la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE)i Enginyers sense Fronteres (ESF).

Segons els denunciants, les subvencions van ser atorgades per finalitats sobre els quals l'Ajuntament de Barcelona no té competències i en contra del criteri de l'interventor municipal, per haver-se atorgat indegudament mitjançant procediments d'excepcionalitat.

A més deColau, la denúncia es dirigeix contra laexregidor de Barcelona enComúGal·la Pin, la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, l'assessora municipal d'habitatge del consistori VanesaValiñoi la directora de l'ObservatoriDESC, Irene Escorihuela.

tracking