Diari Més

Economia

Sis de cada deu comercials va perdre més de 17.000 euros de mitjana durant el 2020 per la pandèmia

Prop del 38% declara que no ha deixat de tenir ingressos durant aquest període

Els establiments tancats del centre comercial del Parc Central de Tarragona.

comerç, centre comercial, Parc Central de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 62% dels agents comercials col·legiats van perdre de mitjana més de 17.000 euros durant el 2020 com a conseqüència de la pandèmia, segons un estudi del Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona (COACB). En total, també el 62% dels enquestats van admetre que l'any passat van registrar pèrdues econòmiques –i dins aquest grup un altre 62% van assegurar que van ser superiors als 17.000 euros- mentre que el 37,8% restant no en va patir. De cara a aquest any, el 48% dels agents comercials preveuen una previsió econòmica positiva en relació al 2020; un 34% preveu que serà igual i un 18% creuen que la situació empitjorarà.

D'altra banda, del total d'enquestats pel Col·legi Oficials d'Agents Comercials de Barcelona, el 97% van afirmar tenir feina i el 3% van declarar haver-la perdut per culpa de la pandèmia. «Sens dubte, el 2020 ha estat un any difícil però el 2021 és l'any de la recuperació econòmica i és aquí on entra en joc la figura essencial de l'agent comercial col·legiat, fonamental perquè les empreses tornin a facturar», comenta el president de l'entitat, Ricard Penas.

L'enquesta s'ha fet entre centenars de col·legiats, dels quals un 17% pertany al sector articles per a la llar i l'oci, seguit del sector químic (15%) i serveis (13%). El 33% dels enquestats posseeix estudis superiors i diplomatures i llicenciatures, segons detalla l'entitat en un comunicat.

tracking