Diari Més

Restriccions

El perímetre comarcal es podrà saltar només amb la bombolla de convivència

Es permetrà l'obertura del comerç no essencial els caps de setmana i les botigues grans ho podran fer amb una superfície de fins als 800m2

Dos agents requerint la documentació a conductors aturats al control policial de la T-11 a Tarragona.

control policial, confinament, policia, Mossos d'Esquadra, mobilitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Procicat ha anunciat que a partir de dilluns els catalans es podran moure per tota Catalunya només si ho fan amb la seva bombolla de convivència. A més a més, també es permetrà l'obertura del comerç no essencial els caps de setmana, inclosos els centres comercials.Les botigues grans podran obrir amb una superfície de fins als 800 metres quadrats, quan fins ara estava limitada a 400m2. Les mesures es mantindran 14 dies, fins al 29 de març, és a dir, just abans que comenci la Setmana Santa. Tot i això, la consellera Alba Vergés ha dit que és una situació que es vol mantenir més enllà d'aquesta data.

També es reprendran les competicions esportives sub-16 i es permetrà l'assistència de públic amb seient preassignat, a excepció de les competicions estatals i internacionals que tenen prohibicions d'altres organismes. L'aforament permès serà del 50% a l'aire lliure i del 30% en espais tancats, exceptuant les competicions de bàsquet i futbol internacionals o estatals, que se seguiran fent sense públic. Pel que fa a restauració, no hi ha cap nova novetat.

Es permet també l'obertura al públic de sales de joc, casinos i sales de bingo amb una limitació aforament al 30% i un màxim de 100 persones, que poden ser fins a 250 si no se supera l'aforament del 30% i sempre que es compleixin condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades. No podran obrir els serveis complementaris de bars ni restauració, i els clients hauran d'estar en grups de màxim de 6 persones i 2 metres de distància entre cada grup, hi haurà control de fluxos als accessos i a les zones de mobilitat per evitar aglomeracions i complir amb les mesures del pla sectorial del restabliment del joc aprovat dilluns.

A partir del 26 de març les trobades familiars i socials es limitaran a un màxim de 4 persones en espais tancats excepte si són convivents i en espais privats no es permetran reunions fora dels convivents.

En l'àmbit cultural, s'aixeca la prohibició de gales, entregues de premis i festivals, entre d'altres. La cultura popular i tradicional es permet sempre que siguin activitats estàtiques i es facin en espais perimetrats o tancats, amb les mateixes limitacions d'aforament que les activitats culturals i amb el públic assegut.

«La mesura més rellevant és que les persones de la mateixa bombolla de convivència ja es podran moure al territori de Catalunya», ha dit el conseller Miquel Sàmper. Això no obstant, ha insistit en el fet que caldrà seguir portant la declaració d'autoresponsabilitat.

Ha dit que «passa exactament el mateix» que amb la declaració de la renda. «Hi ha uns controls dinàmics aleatoris i tots en podem ser subjectes, i per tant hem de portar aquest document amb tota l'explicació coherent i adaptada». Sàmper ha exposat que adaptaran els controls a la revisió de les mesures, però que aquests se seguiran fent.

El conseller ha afegit que a banda d'omplir el formulari «el control policial pot demanar perfectament si aquelles persones que van al vehicle són d'aquesta mateixa bombolla o no, per exemple amb un simple certificat de convivència de l'ajuntament».

tracking