Diari Més

Política

Els presos amb el tercer grau suspès fan una crida a la persistència i a la unitat abans de retornar a Lledoners

Més d'un centenar de persones s'han reunit a les portes de la presó per mostrar el seu escalf i suport

Els líders independentistes just abans d'entrar a la presó de Lledoners.

Els presos amb el tercer grau suspès fan una crida a la persistència i a la unitat abans de retornar a LledonersACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Resignats, però ferms amb la defensa de les seves idees. Així han arribat els polítics independentistes a Lledoners abans del seu reingrés a la presó. Tots a excepció de Rull, que és l'únic que no ha tornat perquè aquest dimarts ha estat operat quirúrgicament. En la seva intervenció, des de les portes de Lledoners i només uns minuts abans d'entrar, Junqueras, Romeva, Turull, Forn, Sànchez i Cuixart han fet una crida a la persistència i a la unitat, i han assegurat que no renunciaran ni es mouran «un mil·límetre» dels seus ideals. Més d'un centenar de persones han mostrat el seu escalf als líders empresonats. També els principals dirigents polítics des partits independentistes.

Era una decisió que ja esperaven i, per això, no els ha sorprès. Tot i això, han entrat a Lledoners resignats i convençuts que res ni ningú els farà canviar d'ideals. «El que volen és que renunciem a seguir lluitant, aquesta seria la seva victòria, però nosaltres hem de seguir ferms i convençuts perquè la millor victòria és la unitat en l'exercici de l'autodeterminació», ha assegurat Cuixart durant la seva intervenció.

Minuts abans de les nou del vespre, l'hora límit per entrar a la presó, els líders independentistes s'han adreçat al més d'un centenar de persones que s'han arribat fins a Lledoners per mostrar el seu escalf. Tots ells han fet una crida a la perseverança i han demanat unitat a la classe política per fer front a la repressió de l'Estat i assolir la independència de Catalunya.

Els presos han arribat a quarts de vuit a Lledoners. Abans ho han fet els principals dirigents d'ERC i JxCat. Entre ells, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la cap de llista i diputada electa, Laura Borràs. També la líder cupaire Dolors Sabater.

Record als eurodiputats

Abans del seu reingrés a presó, els presos independentistes han volgut recordar els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí, que aquest dimarts han perdut la immunitat parlamentària. Els han donat tot el seu suport, i els han recordat que la lluita és conjunta. «Moltíssimes gràcies per ser la dignitat dels catalans que no renunciarem mai a l'exercici de drets fonamentals», ha assegurat Cuixart.

Aquest cop, el tercer grau els ha durat tan sols un mes i mig. Van sortir de la presó el passat 29 de gener, i això els va permetre reaparèixer en campanya durant les passades eleccions del 14-F. «Ho han utilitzat durant la campanya electoral per fer veure que són gent sensible i no ho són», ha lamentat Forn.

Els presos tornen a Lledoners en règim penitenciari ordinari i sense cap sortida prevista a l'horitzó. De moment, la decisió només afecta els presos homes perquè les preses dones depenen d'un altre jutge de vigilància penitenciària.

tracking