Diari Més

Restriccions

La FECASARM troba insuficient la relaxació i reclama que l'hostaleria pugui oferir sopars

La patronal tornarà a impugnar les mesures del Procicat perquè «fan inviable la majoria de les activitats»

Una restauradora preparant una taula per menjar.

La FECASARM troba insuficient la relaxació i reclama que l'hostaleria pugui oferir soparsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) veu insuficient l'horari ininterromput per a l'hostaleria a partir de dilluns i torna a reclamar que el sector pugui obrir durant la franja nocturna. L'entitat sosté que el servei de sopars suposa el 50% de la facturació de molts negocis. «Si no permeten aquest horari, que ens compensin pel 50% de les pèrdues, perquè no ens estan donant cap ajut proporcional», ha lamentat el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas. Durant un acte a Salou, el portaveu de la patronal ha avançat que impugnaran per tretzena vegada les restriccions anunciades pel Procicat perquè són «arbitràries» i «fan inviable la majoria de les activitats».

Boadas ha assenyalat que «com a mínim» se'ls hauria pogut permetre obrir els divendres i dissabtes en la franja de nit. La FECASARM també es mostra partidària que es faciliti poder sopar fins les deu de la nit perquè «el virus no es transmet en funció de l'hora de tancament d'una activitat».

Segons l'entitat, el 80% dels contagis en l'àmbit social tenen el seu origen en reunions de familiars i amics, algunes de les quals, ha dit, són festes il·legals. Boadas ha lamentat que se «sacrifiqui» els establiments legals i visibles per fer-los «pagar els plats trencats» dels contagis que es produeixen en «indrets inhòspits, sense mesures de seguretat i sense garanties sanitàries».

tracking